Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen

Carolina MacGillavry PhD Fellowship programma

Ingesteld: 1998. De middelen voor het programma zijn afkomstig uit de nalatenschap van Carolina MacGillavry, in leven lid en bestuurslid van de KNAW.

Vakgebied: natuur- en levenswetenschappen

Doel: met het Carolina MacGillavry PhD Fellowship programma wordt beoogd de capaciteit van de zogenoemde SADC-landen (Southern Africa Development Community) te vergroten om relevant en hooggekwalificeerd onderzoek te verrichten op het gebied van natuur- en levenswetenschappen, en jonge getalenteerde wetenschappers uit deze landen te ondersteunen in hun wetenschappelijke carrière.

Doelgroep: veelbelovende jonge wetenschappers met een M.Sc.-titel uit Angola, Botswana, Kongo, Lesotho, Malawi, Mauritius, Mozambique, Namibië, Swaziland, Seychellen, Tanzania, Zambia, Zimbabwe en Zuid-Afrika. Het fellowship moet leiden tot een promotie.

Subsidie/beurs: het fellowship bestaat uit een verblijf aan een Nederlandse universiteit of onderzoeksinstituut aan het begin en aan het eind voor het schrijven van het proefschrift. In de tussenliggende periode verricht de bursaal zijn / haar promotieonderzoek in een wetenschappelijk instituut in zijn of haar land.

Aanvraagformulier: universiteiten en onderzoeksinstituten worden uitgenodigd geschikte kandidaten te nomineren.

Deadline voor nominaties is 15 mei 2008

Zie de Call for nominations (pdf) voor meer informatie. Nominatieformulier (Word-bestand)

Secretariaat:
KNAW
Afdeling Internationale Samenwerking en Kwaliteitsbeoordeling (ISK) Jeffrey Muskiet
tel. 020-5510829
jeffrey.muskiet@bureau.knaw.nl