Persbericht RAI Vereniging

18/03/2008 11:05

Rai Vereniging

Arjen de Jong, voorzitter Afdeling Auto's RAI Vereniging, stelt functie ter beschikking

Arjen de Jong heeft zijn functie als voorzitter van de Afdeling Auto's van RAI Vereniging ter beschikking gesteld.

De Jong: "De auto-industrie staat zowel nationaal als internationaal onder grote druk. Er komt steeds strengere regelgeving op ons af. Deze ontwikkelingen vragen om een krachtig en slagvaardig antwoord vanuit de industrie. Ik wil RAI Vereniging, in het belang van haar leden, de ruimte geven hier optimaal op in te kunnen spelen".

Met zijn terugtreden wil De Jong ruimte geven aan de volgende stap in de verdere ontwikkeling van de Afdeling Auto's van RAI Vereniging. Onder zijn leiding besloot het bestuur eind vorig jaar om een vernieuwingsproces in gang te zetten. Belangrijk onderdeel hiervan is de mogelijke aanstelling van een onafhankelijk, betaald voorzitter. De voorzitter van de Afdeling Auto's is momenteel een (onbezoldigde) nevenfunctie; naast zijn functie als voorzitter is De Jong namelijk tevens Algemeen Directeur van BMW Group Nederland. Andere onderdelen van het hervormingspakket zijn een nog grotere zichtbaarheid in de media en het voeren van een intensievere dialoog met de overheid.

De overige bestuursleden van RAI Vereniging betreuren het besluit van De Jong, maar hebben hiermee met het oog op de collectieve en lange termijn doelstellingen van RAI Vereniging, ingestemd.





http://www.raivereniging.nl