Politie Drenthe

Dinsdag

Assen, 18-03-2008

Weg tijd lang gestremd

HOOGEVEEN Door een aanrijding op de A28, precies in de lus van het klaverblad bij Hoogeveen (Meppel richting Assen) werd de weg maandagavond een tijd lang gestremd. Rond 17.30 uur stond een auto stil op de uitvoegstrook, uit de richting van Hoogeveen (invoegstrook) kwam een andere bestuurder die wilde invoegen op de A28. Op het moment dat deze wilde invoegen, kwam er nog een auto uit de richting Meppel die gebruik wilde maken van de uitvoegstrook. De achterzijde van de auto werd geraakt en een kop-staart aanrijding was het gevolg. Ook een vierde auto raakte hierbij betrokken.

Even later deed zich op de afrit nog een kop-staart aanrijding voor. Twee personen zijn voor controle naar het ziekenhuis in Hoogeveen overgebracht. Kraanbedrijf Kraal heeft in totaal vijf autos afgesleept.(08120275/274)

Onderzoek na inbraak

ASSEN De politie stelt een onderzoek in nadat in de nacht van zondag op maandag bij twee verschillende bedrijven in Assen werd ingebroken. Aangifte werd gedaan door de bedrijven gevestigd aan de straat Eemland. Bij één werden onder meer laptops ontvreemd. (08120156/018)

Snelheidcontrole

GASSELTE/GIETEN Dagelijks zijn er snelheidscontroles gepland. Maandagmiddag heeft de politie tijdens deze controle twee grove overtreders kunnen pakken. Op de v. Veelenweg in Gasselte was er een automobilist met veel haast. Op een weg waar 80km/uur gereden mag worden, ging deze bestuurder zn 37km/uur over de toegestane snelheid heen. De Asserstraat in Gieten werd met de laser een automobilist gepakt die ook 37km te hard reed, waar 60km/uur was toegestaan. (08-120264)

DE PUNT - De vlotte rijstijl van een automobilist viel twee surveillerende agenten op. Reden om deze bestuurder eens in de gaten te houden. En terecht zo bleek toen de man dinsdagmorgen met snelheden van rond de 190 km/uur over de A28 richting Groningen reed. Het rijbewijs van de man is ingevorderd.(08-120325)

Wilt u meer informatie over deze berichten of wilt u contact met de dienstdoende persvoorlichter, dan kunt u bellen met Dana Kragten, telefoon 0592 45 1280.