Gemeente Bolsward


Nieuws
18-03-08

Laatste steen wijkvernieuwing Zuid

feestelijke oplevering Plan Zuid.JPG
Het was een lang en intensief project, maar de gemeente Bolsward en woningcorporatie Welkom meldden vrijdag 14 maart jl. vol trots dat de klus is geklaard.
Gedeputeerde Anita Andriesen, directeur Alex Bonnema van Welkom en wethouder Brouwer legden symbolisch de laatste hand aan het straatwerk op de binnenplaats van de voormalige Parkflat.

Betrokken partijen en buurtbewoners zijn voorafgaand samengekomen in De Groene Weide, waar burgemeester Vroegindeweij, Wethouder Brouwer, Alex Bonnema en de stadsomroeper de middag openden. Achtereenvolgend ging men naar de binnenplaats in wijk Zuid. Als geschenk aan de wijk is een cheque uitgereikt aan een jonge inwoonster van wijk Zuid. Deze cheque zal ten goede komen aan speelvoorzieningen in de wijk. De middag is afgesloten met een wandeling door de wijk en voor genodigden een bezoek aan De Groene Weide.

Wijk Zuid heeft de afgelopen tien jaar een totaal nieuw gezicht gekregen. Uitgebreid vooronderzoek, buurtbewonersoverleg, sloop, renovatie, nieuwbouw, verbetering van de woonomgeving en infrastructuur hebben uiteindelijk geresulteerd in een levendige en leefbare wijk waar jong en oud, vanuit verschillende culturen, met plezier samenwonen.

feed