Persberichten Binnensticht, 11.30 uur

Utrecht, 18-03-2008

Met alcohol op in de greppel

BILTHOVEN Een 37-jarige automobilist uit Soest belandde op maandagavond 17 maart met een behoorlijke slok op in een greppel.

Rond 19.40 uur reed de Soester over de Provinciale weg N234, komende uit de richting van de Rijksweg A27. In een bocht verloor hij de macht over het stuur, belandde in de berm en kwam in een greppel tot stilstand.

Agenten gingen ter plaatse en troffen de bestuurder staande naast zijn auto aan. Hij bleek geen letsel te hebben opgelopen, maar rook wel naar alcohol. Uit de blaastest bleek dat hij inderdaad te veel had gedronken en hij werd aangehouden. De auto werd door een takelbedrijf weggesleept.

Bij de ademanalyse in het politiebureau blies de verdachte 520 ug/l, meer dan twee keer het wettelijke maximum van 220 ug/l. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt en hij kreeg een rijverbod van vijf uur.

Snelheidscontrole

BUNNIK De politie heeft op maandag 17 maart van 13.30 uur tot 16.00 uur een snelheidscontrole op de Schoudermantel gehouden. In die tijd passeerden 881 voertuigen de radar, 99 automobilisten negeerden de maximumsnelheid van 50 km/u. De bestuurder met de meeste haast reed 83 km/u.

Vernieling

BUNNIK/DRIEBERGEN-RIJSENBURG/ZEIST Een 30-jarige man uit Utrecht werd op maandag 17 maart aangehouden in Zeist voor een vernieling in Bunnik.

Rond 16.00 uur kreeg de politie de melding dat op de Maatschapslaan in Bunnik door een man een auto werd vernield. Agenten gingen ter plaatse en zagen de verdachte lopen. Die ging er echter vandoor en de agenten raakten het zicht op hem kwijt. Bij een onderzoek in de omgeving werd hij niet meer aangetroffen.

Een getuige meldde aan de agenten dat hij had gezien dat de verdachte op het station in Bunnik in de stoptrein richting Veenendaal was gestapt. Bij controle op het station in Veenendaal bleek dat de verdachte niet meer in de trein zat.

Agenten stelden een onderzoek in de buurt van station Driebergen-Zeist in. Daarbij werd de verdachte op de Heideweg in Zeist aangetroffen. De verdachte, een 30-jarige man uit Utrecht, werd aangehouden en naar het politiebureau overgebracht.

De 47-jarige auto-eigenaar uit Bunnik deed aangifte van de vernieling van zijn auto. De verdachte had een spiegel van de auto vernield en deuken in het spatbord geschopt.

De verdachte bekende bij zijn verhoor de auto te hebben vernield. Tegen hem is proces-verbaal opgemaakt.

Ruzie met chauffeur

ZEIST Een passagier kreeg op maandag 17 maart ruzie met een buschauffeur.

Rond 13.10 uur reed een 50-jarige buschauffeur vanaf een halte aan de Steynlaan weg. Hij voegde tussen het overige verkeer in en terwijl hij dat deed, zag hij dat een man aan kwam rennen. Omdat de chauffeur niet op de weg wilde stoppen, reed hij door, waarop de man een harde klap tegen de bus gaf. De chauffeur reed door.

Op De Dreef stopte de chauffeur bij een halte. Hij zag dat de man die hij op de Steynlaan had gezien, nu boos instapte. Er ontstond een woordenwisseling tussen hen, waarbij de man de chauffeur uitschold en uiteindelijk in zijn gezicht spuugde.

De chauffeur gaf dit door aan de centrale met het verzoek de politie te laten komen. Agenten hielden de verdachte, een 31-jarige man uit Zeist, aan. De chauffeur deed aangifte van belediging. De verdachte is naar het politiebureau overgebracht en tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.