Persberichten Eemland noord, 11.30 uur

Utrecht, 18-03-2008

Alcoholcontrole

EEMNES De politie heeft aan het begin van de nacht van maandag 17 op dinsdag 18 maart een alcoholcontrole gehouden.

De controle vond van 00.15 uur tot 00.45 uur op de Verlengde Laarderweg plaats. In totaal moesten vijftien automobilisten een blaastest afleggen. Allen bliezen een P (pass), wat betekent dat geen van hen (te veel) had gedronken.

Fiets gestolen

SOESTERBERG Doordat twee jongens op maandag 17 maart niet op de gangbare manier gebruik maakten van een fiets, werden zij gecontroleerd.

Rond 20.15 uur zag een agent twee jongens met een fiets over de Veldmaarschalk Montgomeryweg lopen. Het tweetal viel op doordat de één de voorzijde van de fiets omhoog hield en de ander de achterzijde: niet de meest snelle manier om je met een fiets te verplaatsen.

De agent sprak het tweetal aan. Zij hadden geen logische verklaring over de herkomst van de fiets en werden aangehouden. De verdachten, jongens van 15 en 16 jaar oud en afkomstig uit Huis ter Heide, werden aangehouden en naar het politiebureau overgebracht. De fiets werd in beslag genomen.

Bij hun verhoor bekenden de jongens de fiets op de Veldmaarschalk Montgomeryweg te hebben gestolen. Tegen hen is proces-verbaal opgemaakt.

Snelheidscontrole

BAARN De politie heeft op maandag 17 maart van 14.00 uur tot 16.00 uur een snelheidscontrole op de Bisschopsweg gehouden. In twee uur tijd werd de snelheid van 1158 voertuigen vastgelegd, dertien bestuurders hielden zich niet aan de maximumsnelheid van 80 km/u. De hoogste snelheid was 98 km/u.

Minibikes

BUNSCHOTEN-SPAKENBURG Op maandag 17 maart deden twee jongens afstand van hun minibikes.

Rond 16.00 uur zag een agent drie bromfietsen over De Kronkels rijden. Het drietal viel op doordat zij aan de verkeerde kant van de weg reden en dat twee van de drie zogenaamde minibikes waren en (dus) niet waren voorzien van een kenteken.

De agent keerde en stelde deed een onderzoek in de omgeving. Daarbij trof hij het tweetal aan. De agent sprak de jongens, 16 en 17 jaar oud en afkomstig uit Bunschoten-Spakenburg, aan. Het tweetal verklaarde de minibikes zelf te hebben voorzien van een 125cc motorblok, waardoor het dus officieel een motorfiets zou zijn.

Met het vooruitzicht van een proces-verbaal voor onverzekerd rijden, rijden op een niet goedgekeurde motorfiets, rijden zonder helm, rijden zonder kentekenplaat en rijden zonder rijbewijs besloot het tweetal eieren voor zijn geld te kiezen: zij deden afstand van de minibikes, waardoor het proces-verbaal kwam te vervallen. De minibikes zullen worden vernietigd.

Lasergun

BAARN De politie heeft op maandag 17 maart van 13.30 uur tot 14.15 uur met een lasergun op de Luitenant Generaal van Heutszlaan op snelheid gecontroleerd. Acht automobilisten werden bekeurd omdat zij de maximumsnelheid van 50 km/u negeerden. De topper reed 85 km/u.