Gemeente Oirschot

Nieuw initiatief voor pand Meeuwis

De herontwikkeling van het pand Meeuwis aan de Rijkeluistraat krijgt een nieuwe invulling. Het plan van de projectontwikkelaar om op deze locatie 17 dure appartementen en commerciële ruimtes te gaan bouwen, is van de baan.

Er ligt nu een nieuw initiatief op tafel: er komt er een filiaal van de Hema in. De gemeente is erg enthousiast en juicht dit initiatief van harte toe. Een Hema-vestiging is precies de juiste soort winkel die past in de Rijkesluisstraat. Een mooie en al lang gekoesterde wens om een goede `overgang' tussen de dagelijkse boodschappen in De Poort en de specialistische winkels rond het Marktplein te krijgen.

De plannen

De huidige bebouwing en gevels worden grotendeels in stand gehouden. In de voormalige toonzaal komen 2 winkelruimtes. De grootste ruimte zal Hema zelf in gebruik gaan nemen, de kleinere ruimte wordt verhuurd. Op de verdieping komen 3 of 4 appartementen. Op de hoek met Rijkesluistraat \ Stenen Straatje komt ook nog een commerciële ruimte en 2 woningen. De woning aan de Kanunnikensteeg wordt opgesplitst in 2 wooneenheden. De gemeente stelt als eis dat er voor de woningen en appartementen parkeergelegenheid komt op eigen terrein.

Het bouwplan past echter niet helemaal in het huidige bestemmingsplan. Het College van burgemeester en wethouders wil medewerking verlenen aan een vrijstellingsprocedure. Binnenkort wordt daarom dit bouwplan en de bijbehorende ruimtelijke onderbouwing gepubliceerd en ter inzage gelegd.

Als alles goed gaat, zou de Hema eind dit jaar open kunnen gaan.