RTL Group

Halve finales KNVB Beker 18 en 19 maart bij RTL 7

Samenvatting Eredivisieduel PSV - Ajax bij RTL 4

De strijd om de KNVB Beker en daarmee het eerste ticket voor Europees voetbal nadert de ontknoping. Na vijf speelrondes zijn er nog vier clubs over. Op dinsdag 18 maart treffen Feyenoord en NAC Breda elkaar in de Rotterdamse Kuip, een dag later ontvangt Heracles Almelo tegenstander Roda JC voor de andere halve finale. Beide wedstrijden worden live in beeld gebracht door RTL 7. In de Eredivisie wordt op woensdag 19 maart tevens het duel ingehaald tussen de nummer 1 en de nummer 2, PSV en Ajax, dat niet door kon gaan vanwege de politieacties op Super Sunday. Na het puntverlies dat PSV afgelopen weekend leed, kan Ajax woensdag bij winst de spanning aan de top van de Eredivisie volledig terugbrengen. De samenvatting van PSV Ajax is te zien bij RTL 4.

Het toernooi om de KNVB Beker kent dit seizoen een zeer verrassend verloop. Zo werd de koploper uit de Eredivisie, PSV, uitgeschakeld door diskwalificatie omdat de ploeg uit Eindhoven de niet-speelgerechtigde Da Costa had opgesteld. AZ en Vitesse gingen onderuit tegen ploegen uit de onderste regionen van de Jupiler-league terwijl de amateurs van het Katwijkse Quick Boys de kwartfinales wisten te bereiken, waar zich sowieso slechts vier clubs uit de Eredivisie voor hadden geplaatst. Uiteindelijk waren het alleen deze vier die doordrongen naar de halve finales: Feyenoord, de enige van de traditionele drie 'grote' clubs, Roda JC, Heracles Almelo en NAC Breda, dat Ajax uit het toernooi knikkerde.

De KNVB Beker-uitzending van Feyenoord NAC Breda bij RTL 7 wordt dinsdag gepresenteerd door Wilfred Genee, Willem van Hanegem is de analyticus en Leo Driessen geeft commentaar bij de wedstrijd. Presentator Jan Joost van Gangelen en analyticus Jan van Halst geven op woensdag vorm aan de uitzending bij RTL 7 en daarna bij RTL 4. Ron de Rijk zit bij Heracles Almelo Roda JC terwijl Leo Driessen het commentaar doet bij PSV Ajax.

Uitzending:

-RTL 7, dinsdag 18 maart, RTL Voetbal: KNVB Beker Feyenoord NAC Breda, tussen 19.50 en 23.15 uur

-RTL 7, woensdag 19 maart, RTL Voetbal: KNVB Beker Heracles Almelo Roda JC, tussen 19.50 en 23.15 uur.

-RTL 4, woensdag 19 maart, RTL Voetbal: Eredivisie PSV Ajax, tussen 23.15 en 23.45 uur.

Website: rtlvoetbal.nl

---

Noot aan de redactie: voor meer informatie en/of interviews kunt u contact opnemen met Jaap Paulsen, afdeling Communicatie van RTL Nederland, via tel: 035 6718879 of jaap.paulsen@rtl.nl.