Gemeente Gilze en Rijen

Nieuwe gemeentelijk Verkeers- en Vervoerplan krijgt steeds meer vorm

Samen met het verkeersadviesbureau Goudappel Coffeng is de gemeente bezig met het opstellen van een nieuw gemeentelijk verkeers- en vervoersplan (GVVP). Eind vorig jaar vroegen wij u om op een informatieavond of via internet hierin mee te denken. Velen van u gaven daar gehoor aan. En ook achter de schermen loopt het project nog steeds volgens plan. Wij geven u de tussenstand.

Wat is er allemaal gedaan in de afgelopen periode? Goudappel Coffeng heeft samen met de ambtelijke werkgroep het huidige beleid geëvalueerd en een nieuwe visie opgesteld voor het beleid voor de aankomende jaren. Daarbij hebben zij verschillende keren gesproken met de klankbordgroep, waarin leden van diverse (maatschappelijke) organisaties in onze gemeente zitting hebben. Ook zijn de bevindingen van de twee bewonersavonden en de peilingen op internet meegenomen. Bewoners konden hier aangeven wat zij belangrijke aspecten op het gebied van verkeer en vervoer vinden.

Eerste concept
Het adviesbureau heeft nu de eerste conceptversie van het GVVP aan de ambtelijke werkgroep en de klankbordgroep gestuurd. Om straks de reacties op dit concept te verwerken. Intussen krijgt ook het meerjaren-uitvoeringsprogramma verder vorm. In dit programma worden de concrete maatregelen en activiteiten voor de aankomende jaren beschreven. Na het verwerken van de opmerkingen op de conceptversie kan het 'bestuurlijke' traject beginnen. Het college en de commissie Ruimte krijgen het plan als eerste gepresenteerd.

Wat dan volgt is de inspraakperiode. Om u hierbij zoveel mogelijk te betrekken, zullen wij de hoofdlijnen van het GVVP als bijlage in dit weekblad aan u laten zien. Ook zullen we voor bewoners en belanghebbenden een inloopavond op het gemeentehuis organiseren. In een later stadium hoort u hier meer over.