Gemeente Lelystad

Start bouwrijp maken nieuw stadsdeel Warande

De gemeente Lelystad heeft opdracht gegeven voor het verrichten van grondwerkzaamheden in het eerste deelgebied van het nieuwe stadsdeel Warande.

Het werk omvat: het graven van waterpartijen, het aanbrengen van zandbanen voor de toekomstige wegen en het ophogen van dit gebied met zand.

Uitvoering

Het zand zal via de Lage Dwarsvaart worden aangevoerd tot bij de brug in de Buizerdweg en dan over de bestaande akker achterlangs de boerderij Buizerdweg 33 - worden vervoerd naar het gebied waar de eerste woningen van Warande zullen worden gebouwd. Op deze manier worden transporten over de Buizerdweg en de Larserdreef tot een minimum beperkt. De uitvoering vindt plaats vanaf begin maart tot en met september. Er wordt gewerkt van 06.00 uur tot 16.00 uur op werkdagen.

Eerste kuub

Op woensdag 26 maart brengt wethouder stadsontwikkeling Jop Fackeldey de eerste kuub zand aan op het gebied waar de eerste 400 woningen zullen verrijzen. Einde van dit jaar komen deze woningen op de markt. Dat gebeurt op een speciale Warande-woonmanifestatie. In totaal zullen in Warande ca. 9.000 woningen worden gebouwd. Voor meer informatie over Warande heeft de gemeente een speciale website ontwikkeld: www.warande.nl. Op deze site kunt u zich ook abonneren op de digitale nieuwsbrief over Warande.

---