Oplevering 1e woning Dahliakwartier fase II - Bloemhof

18/03/2008 12:58

Vestia Rotterdam Feijenoord

Op dinsdag 18 maart ontvingen de kopers van de eerste opgeleverde woning van Dahliakwartier fase II de sleutel. Na een succesvolle verkoop van de eerste fase van het project volgen nu ook de 40 woningen van de tweede fase.

Dahliakwartier, fase II: 70% verkocht
Dahliakwartier fase II bestaat uit 40 ruime eengezinswoningen aan de Lange Hilleweg en de Dahliastraat. Er worden 2 types woningen gebouwd, Dahlia en Rose, waarvan momenteel al zo'n 70 procent is verkocht. De heer Lautan en mevrouw Biekhram waren de eerste gelukkige bewoners die hun sleutel ontvingen. Zij werden in het zonnetje gezet door Caroline Feliks, manager vastgoedbeheer van Vestia Rotterdam Feijenoord. "We wilden graag aan de singel wonen, maar uiteindelijk is het om de hoek geworden. We zijn in ieder geval erg blij dat we in deze buurt konden blijven!", verklaart mevrouw Biekhram.

Dorps en stedelijk
"Wat Bloemhof typeert is de dorpse sfeer, die naar de randen toe geleidelijk verandert in een stadse sfeer. Een uitzonderlijk kenmerk in een wereldstad als Rotterdam. Vandaar ook dat wij juist die twee sferen als uitgangspunt voor ons ontwerp hebben genomen." Zo omschrijft de architect zijn inspiratiebron voor het Dahliakwartier. Het project bestaat dan ook uit enerzijds singelwoningen met stedelijk allure en 3-laagse stadswoningen met uitzicht op een ruime groenstrook en de eengezinswoningen van fase 1. De dakterrassen en plantsoenen maken het Dahliakwartier tot een ideale plek voor gezinnen. Auto's kunnen geparkeerd worden in de ondergrondse parkeergarage.

Bloemhof op Zuid; een wijk in ontwikkeling
Bloemhof is een rustige, groene wijk met een gezellige smeltkroes aan culturen. Om het woonplezier te vergroten en de wijk weer aantrekkelijk te maken voor de moderne woningkoper, wordt er flink uitgepakt. Oude woningen maken plaats voor nieuwbouw, er komen meer voorzieningen en het gebied langs de singel is volledig vernieuwd. De vernieuwingen zijn echter niet ten koste gegaan van de oude, rustieke en groene sfeer van de wijk.

Wonen in het Dahliakwartier
Er is nog een aantal woningen te koop. De prijzen zijn vanaf 194.000,- euro v.o.n. inclusief parkeerplaats. Meer informatie over de woningen vindt u op www.woonwaardevol.nl. De woningen in het Dahliakwartier komen in aanmerking voor de starterslening.

Over Vestia
Vestia biedt woonservice aan de bewoners van zo'n kleine 70.000 woningen. Vestia heeft landelijk bezit, de meeste woningen liggen in Haaglanden en Rotterdam. Vernieuwing van wijken en samenwerking met de zorgsector zijn twee voorbeelden van hoe het bedrijf haar maatschappelijke taak vervult. Vestia werkt volgens het concernmodel. De 13 corporaties en de 4 vakbedrijven vormen de pijlers van het bedrijf, waar bijna 900 mensen werken. Meer informatie over Vestia? Kijk op www.vestia.nl.

Een foto van dit onderwerp is (rechtenvrij) beschikbaar op ANP Fotonet (www.anp-photo.nl) en zichtbaar op www.perssupport.nl.





http://www.woonwaardevol.nl