Ministerie van Buitenlandse Zaken

Koenders bevordert kennisuitwisseling met Vietnam

18 mrt 2008 | Minister Koenders ondertekende vandaag in Hanoi twee overeenkomsten met Vietnam voor het uitwisselen van kennis.

Koenders (Ontwikkelingssamenwerking) ondertekende op de Ho Chi Minh Academy for Politics and Public Administration (HCMAPPA) een samenwerkingsovereenkomst tussen HCMAPPA en het Nederlandse Institute for Social Studies (ISS). Doel van de samenwerking is om uitwisseling van studenten, kennis en onderzoek te stimuleren. De HCMAPPA is het opleidingsinstituut en de denktank van de Vietnamese overheid. In een speech op deze academie voor toekomstige leiders van Vietnam wees Koenders op "het belang van een open dialoog in een globaliserende wereld en het nut van verdere ontwikkeling en sociale en economische hervormingen in Vietnam". Het debat ging over moderne ontwikkelingssamenwerking, publiek-private partnerschappen en mensenrechten. Het versterken van de uitwisseling van kennis en onderzoek past binnen de bredere ontwikkelingsrelatie die Koenders in Vietnam nastreeft.

Met datzelfde doel ondertekende hij vandaag twee partnerschapovereenkomsten om kennis uit te wisselen over duurzame handelsbevordering. Het Nederlandse Centrum voor de Bevordering van Import (CBI) zal nauw gaan samenwerken met twee handelskantoren in Hanoi: VIETRADE/Promocen en Hanoi Trade Promotion Centre. Het CBI steunt deze twee handelskantoren bij het bevorderen van de export van Vietnamese producten naar Europa via coaching -en trainingsprogramma's.

Op de tweede dag van hun bezoek aan Vietnam bezochten de ministers Koenders en Heemskerk (Buitenlandse Handel) ook de Cactus Blossom Group. Deze organisatie helpt met Nederlandse steun jonge drugsverslaafde en HIV/Aids geinfecteerde vrouwen en strijdt tegen discriminatie en uitsluiting.

Meer informatie


* Klik hier voor meer informatie over het bezoek van minister Koenders aan Vietnam.


* Ministerie van Buitenlandse Zaken

* Bezuidenhoutseweg 67

* Postbus 20061

* 2500 EB Den Haag

* Tel.: 070-3 486 486

* Fax: 070-3 484 848

* Internet: www.minbuza.nl