ABVAKABO FNV

Themadag harmonisatie goed bezocht

ABVAKABO FNV bracht maandag 17 maart ruim tweehonderd werknemers uit de kinderopvang en peuterspeelzalen bij elkaar om te discussiëren over de voorwaarden waaronder harmonisatie van beide werksoorten succesvol kan verlopen.

Aan het begin van de ochtend verzorgde Serv Vinders een presentatie met de achtergrond en stand van zaken rondom harmonisatie. Daarna gingen deelnemers in kleine groepen uit elkaar om in twee ronden te discussiëren over de gevolgen die harmonisatie kan hebben op het gebied van beroepsinhoud, organisatie, arbeidsvoorwaarden en kwaliteit van werk. Vervolgens definieerden deelnemers voorwaarden voor een succesvolle harmonisatie van beide werksoorten. Tenslotte werden aan het eind van de middag de uitkomsten van de discussies aan de verschillende tafels geëxposeerd in de grote zaal.

ABVAKABO FNV inventariseert en bundelt de uitkomsten en brengt deze onder de aandacht van staatssecretaris Sharon Dijksma en de verschillende fracties in de Tweede Kamer.

Klik hier voor de presentatie die op de themadag is getoond. 18-03-2008, Kinderopvang, Welzijn | Meer over: kinderopvang |