Politie Zeeland


W-524-2008 Getuigen gevraagd van aanrijding en vernieling in Vlissingen
Politie Zeeland heeft maandag om 22.05 uur op het Stadhuisplein in Vlissingen een 45-jarige automobilist uit de gemeente Veere aangehouden omdat hij na een aanrijding op de Hellingbaan was weggereden.
Die avond waren er verschillende meldingen binnengekomen van vernielingen in het centrum. Zo was er een ruit vernield van een pand in het Groenewoud en in de Walstraat was met een fiets tegen een winkelruit gegooid, waardoor deze ruit beschadigd raakte. De politie kreeg een summier signalement en ging ter plaatse. Op de Hellingbaan werden twee mannen aangetroffen, maar op het moment dat de agenten deze mannen wilden aanspreken, reed vanuit een parkeervak een auto op het tweetal in en zij werden over de motorkap geslingerd. De automobilist reed daarna weg, achtervolgd door enkele agenten. Hij werd aangehouden op het Stadhuisplein. Andere agenten gingen op zoek naar het tweetal, maar deze waren gelijk na het incident verdwenen. Ook in het ziekenhuis en bij de huisartsenpost hebben zich geen personen met letsel gemeld. De automobilist verklaarde waarschijnlijk door het tweetal bestolen te zijn.
De politie is nog met deze zaak bezig en vraagt getuigen van de vernielingen in het centrum en van de aanrijding op de Hellingbaan zich te melden bij het politiebureau in Vlissingen of te bellen naar 0900-8844.

W-525-2008 Middelburg: rijden onder invloed, rijbewijs kwijt
In de Korte Geere in Middelburg werd woensdag om 00.15 uur een 34-jarige automobilist uit Oost-Souburg betrapt op rijden onder invloed.
De man had meer dan 3x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken en moest zijn rijbewijs inleveren.

W-526-2008 Aanrijding in Middelburg
Een 43-jarige Middelburgse vrouw werd dinsdag om 10.20 uur in haar woonplaats bij een aanrijding met een auto gewond.
De aanrijding vond plaats op de kruising Varkensmarkt / Gortstraat / Koestraat / Vlissingsestraat. Een 70-jarige automobilist uit de gemeente Veere reed over de Koestraat, komende uit de richting van Het Groene Woud. Hij verleende op de kruising geen voorrang aan de vrouw die van rechts aan kwam fietsen. De fietsster liep bij de aanrijding schaafwonden op, haar fiets raakte beschadigd.

O-527-2008 Mishandeling op het Molenplein in Goes
Op het politiebureau in Goes werd maandag om 23.50 uur een 27-jarige man uit die plaats aangehouden, nadat deze zich vrijwillig had gemeld naar aanleiding van mishandeling van twee personen op het Molenplein.
Aan de mishandeling ging een verkeersconflict vooraf. Een 23-jarige automobilist uit Kapelle reed vanaf een tankstation op de Patijnweg de rijbaan op waar op dat moment al de 27-jarige man reed. Deze achtervolgde daarna de 23-jarige richting zijn woonplaats. De Kapellenaar stapte daar niet uit zijn auto, maar reed weer richting Goes. Tijdens deze rit werd zijn auto door de 27-jarige aangereden. De 23-jarige waarschuwde een 24-jarige vriend uit Goes en op het Molenplein troffen die twee elkaar. Daar stapte ook de 27-jarige man uit en hij schopte en stompte de twee vrienden. Daarna stapte hij weer in zijn auto in reed weg in de richting van Goes-noord. Enige tijd later heeft hij zich vrijwillig gemeld op het Goese politiebureau waarna hij werd aangehouden. De politie heeft de zaak nog in onderzoek.





Politie Zeeland