Senternovem


18-03-2008 | Installateurs en SenterNovem samen op weg naar energiebesparing

SenterNovem reageert tijdens vijf regiobijeenkomsten van Uneto-VNI in maart op de visie van Uneto-VNI op het overheidsbeleid over energiebesparing. In de reactie legt SenterNovem het overheidsbeleid en de ambities van de installateurs naast elkaar. Ook geeft SenterNovem aan welke stimuleringsregelingen de installateurs kunnen gebruiken om de ambities te bereiken. Eén regeling is de Energie Investeringsaftrek (EIA).

Onlangs ondertekende de overheid samen met diverse brancheorganisaties het nationale energiebesparingsplan 'Meer met Minder'. Unet-VNI is één van de brancheorganisaties die tekende. Tijdens vijf regiobijeenkomsten van Uneto-VNI in maart 2008 wordt uitgelegd wat 'Meer met Minder' inhoudt en wat de installateurs er zelf mee kunnen.

Installeren voor de toekomst
Vanuit het Algemeen Bestuur van Uneto-VNI is een visiedocument ontwikkeld genaamd 'Installeren voor de toekomst'. In dit document geeft de branchevereniging voor installateurs haar visie op verduurzaming en energiebesparing. Ook dit visiedocument wordt tijdens de regiobijeenkomsten van Uneto-VNI aan de installateurs gepresenteerd.