KNHS


Viertal zamelt geld in voor goed doel
17 maart 2008
merrel pink ribbon

Tijdens een competitiewedstrijd van de Merrel Cup in Berghem was er nogal een opvallende verschijning. Ruiterviertal de Pink Ladies had naast het goed presteren op de wedstrijd nog een heel ander doel, aandacht vragen en geld inzamelen voor de strijd tegen borstkanker. En dat deden ze niet onverdienstelijk, want er werd maar liefst 650 ingezameld voor Pink Ribbon.

Marieke Hartjes, Sanne Mientjes en Ellen van der Heijden uit Oss en Manon Kavelaars uit Cuijk hebben het prima naar hun zin bij ruitersportvereniging De Steegh, dat zijn thuisbasis heeft in het gelijknamige paardensportcentrum in Berghem. Vorig jaar nam het ponyviertal voor het eerst deel aan de Merrell Cup, Omdat we de standaard wedstrijdkleding saai vonden, leek het ons leuk om een kleurig accent toe te voegen, vertelt Manon. We kozen voor roze. Wij een roze blouse onder ons jasje, de paarden met een roze zadeldek en dito bandages. De Pink Ladies waren geboren, zeker toen we het roze accent wisten door te voeren in de kür, met muziek uit de films Grease en The Pink Panther.

De dames hebben er daarnaast voor gekozen om een goed doel aan hun sportieve verrichtingen te koppelen. Dat werd Pink Ribbon, de organisatie die geld inzamelt voor onderzoek naar borstkanker. De Pink Ladies haalden vorig jaar zon 300 euro op voor het goede doel: dit jaar hebben ze 650 euro bij elkaar gecollecteerd.

Een leuk feitje: op de vereniging werd in de nacht van zaterdag 15 op zondag 16 maart een veulentje geboren en deze kreeg uiteraard de toepasselijke naam Pink Ribbon!