Politie Zaanstreek-waterland

Dode en gewonden in leegstaand bedrijfspand (update)

Zaandam, 18-03-2008 o Dinsdagochtend tegen tien uur is een man om het leven gekomen, vermoedelijk door een koolmonoxidevergiftiging. Het ongeval vond plaats in een leegstaand bedrijfspand aan de Mauritsstraat in Zaandam. Ambulancepersoneel heeft de man in het bedrijfspand aangetroffen in de nabijheid van een auto met draaiende motor. Het ambulancepersoneel heeft de man naar buiten gebracht. Daar heeft men reanimatie toegepast op het slachtoffer.

Twee personen, een man en een vrouw, zijn met ademhalingsproblemen naar het ziekenhuis overgebracht. De vrouw bevindt zich in zorgwekkende toestand. De toestand van de man is stabiel. Uit voorzorg zijn ongeveer honderd personen, werkzaam bij omliggende bedrijven, geëvacueerd. De gemeente Zaanstad heeft voor opvang gezorgd. Rond het middaguur mochten de geëvacueerden weer terug naar hun werkplek.

In een andere ruimte van het pand trof de politie een hennepplantage aan. Uit onderzoek is komen vast te staan dat geen verband kan worden gelegd tussen de plantage en de ademhalingsproblemen bij de slachtoffers.