Gemeente Delft

Vandaag heeft de Voorzieningenrechter het verzoek van de gemeente Delft toegewezen om de voorlopige voorziening op te heffen, die was getroffen voor het pand Surinamestraat 1. Op 21 december jl. bepaalde de rechter op verzoek van de ondernemer die in het naastgelegen pand gehuisvest is dat het pand aan Surinamestraat 1 nog niet in gebruik mocht worden genomen als dagopvang voor dak- en thuislozen en/of verslaafden. De Stichting PerspeKtief zal het pand aan de Surinamestraat direct in gebruik nemen voor de dagopvang.

De basis voor de uitspraak van de Voorzieningenrechter was een overeenkomst die de gemeente heeft kunnen sluiten met de genoemde ondernemer over de ingebruikname van het pand Surinamestraat 1.

Aan de verhuizing is een lange periode van inspraak en overleg vooraf gegaan. Ook was er het nodige te doen rond de diverse juridische procedures die er moesten plaatsvinden om de verhuizing uiteindelijk mogelijk te maken.

Het college is tevreden met deze uitspraak. De rechter heeft geoordeeld dat het door de gemeente genomen pakket aan maatregelen waarborgt dat overlast door de dagopvang beperkt zal blijven. Om de dak- en thuislozen uit Delft en omgeving goed op te kunnen vangen is het pand Surinamestraat 1 verbouwd tot een opvangvoorziening die voldoet aan de eisen van deze tijd. Naast een huiskamer beschikt het pand over kantoor-, spreek- en cursusruimten. Ook zijn er in het pand een fitnessruimte, een douche- en wasgelegenheid en een toegangs- en ontvangstruimte aanwezig. Tot slot beschikt het pand over een voor de dagopvang gewenste 'inpandige' buitenruimte.

Om de dagopvang goed in te passen in de omgeving is door het Platform beheer Surinamestraat e.o. een plan voor het omgevingsbeheer opgesteld. In dit platform hebben naast omwonenden ook vertegenwoordigers van de politie, Stichting PerspeKtief en de gemeente zitting. Op basis van het beheerplan zijn maatregelen afgesproken m.b.t. tot toezicht en handhaving en is er in de omgeving van de Surinamestraat het e.e.a. aangepast. Aan de omwonenden is een telefoonnummer uitgereikt voor vragen en informatie.



Gemeente Delft