Ingezonden persbericht


FileMakers persoonlijke database Bento al meer dan 250.000 keer gedownload

Utrecht, 18 maart 2008 - FileMaker maakt bekend dat Bento, de persoonlijke database van FileMaker voor Mac OS X Leopard, door al meer dan een kwart miljoen gebruikers is gedownload. Bento wordt voornamelijk gedownload in de Verenigde Staten door gebruikers die Bento kopen of de testversie willen uitproberen. Omdat FileMaker recentelijk is begonnen met de verkoop van Bento wereldwijd, zal het aantal downloads, naar verwachting, ook buiten de Verenigde Staten exponentieel toenemen. Naast de Engelse versie, is Bento nu ook verkrijgbaar in het Frans, Italiaans, Duits, Spaans en Japans.

"De populariteit van Bento wordt veroorzaakt door de behoefte aan gebruiksvriendelijke softwareoplossingen en door de snelle adoptie van Mac OS X Leopard", zegt Dominique Goupil, president van FileMaker.

Ook door journalisten wordt Bento gewaardeerd. MacFan noemt Bento ´een buitengewoon makkelijk programma dat je desondanks in staat stelt om behoorlijk krachtige toepassingen te creëren´. IT Enquirer betiteld Bento als ´een zeer aantrekkelijke databaseoplossing met een goede interface´.

Bento is de stijlvolle optelsom van Leopard, Address Book, iCal, iPhone en .Mac, met de FileMaker-database en een logisch vervolg voor Mac OS X v.10.5 Leopard-gebruikers om hun persoonlijke leven beter en makkelijker te organiseren, vanaf één eigen plek waar hun gegevens samenvloeien en samenwerken. Bento beheert relaties, agenda´s, projecten en evenementen, voor werk, gezin, school en vereniging.

Ga voor meer informatie naar www.filemaker.nl/pr/bento_250k/.

FileMaker
FileMaker is de toonaangevende leverancier van databasesoftware. Naast de FileMaker-productreeks voor Windows, Mac en het internet, ontwikkelt FileMaker Bento, de persoonlijke database voor de Mac. In de periode 2003 tot en met 2007, viel FileMaker Pro 46 keer in de prijzen, vaker dan zijn acht grootste concurrenten in totaal. Miljoenen klanten wereldwijd, gebruiken FileMaker, van individuen tot grote organisaties, voor het beheren, analyseren en delen van informatie. FileMaker is de databasesoftwaredivisie van Apple Computer. Meer informatie is te vinden op: www.filemaker.nl .

Meer informatie:
FileMaker Nederland
Ive Defaix
ive@smp.nl
t: (030) 241 33 23

PublieksWerk B.V.
Mirja van Baggem
filemaker@publiekswerk.nl
t: (020) 486 21 39