Gemeente Elburg


Nieuwsbrief Accommodaties `t Harde

Nieuwsbrief bouwlocaties in `t Harde
2008 is een belangrijk jaar voor 't Harde. Met de oplevering van de nieuwe MFA en de start van de Brede School zijn 't Harde, de gemeente, de verenigingen en de schoolbesturen in de toekomst twee zeer mooie en goed toegeruste gebouwen met multifunctionele voorzieningen rijker.
Brede School
Na een lange voorbereiding is het bijna zo ver. De start van de bouw van de Brede School! Deze zal op 14 april a.s. van start gaan met de sloop van het huidige ge- bouw van o.b.s. De Blerck. De Blerck zal gedurende de bouw gebruik maken van tijdelijke huisvesting die begin april geplaatst wordt op het trapveld tussen de Mun- nikenweg, Herenveldweg en de Eertbornweg.
De Brede School wordt voor de zomervakantie van 2009 opgeleverd zodat de leer- lingen met ingang van het schooljaar 2009 - 2010 gebruik kunnen maken van het nieuwe gebouw.
MFA project
De bouw is inmiddels al ver gevorderd. Het gebouw is wind- en waterdicht en met de afbouw is begonnen. De planning is dat het gebouw begin mei 2008 zal worden opgeleverd.
De voorbereidingen door de Vereniging Gemeenschapscentra `t Harde zijn in volle gang voor wat betreft de inrichting, de naam, de verhuizing en de opening van het nieuwe gebouw.
De verwachting is dat in april 2008 gestart zal worden met de terreininrichting. De parkeerplaatsen en de definitieve toegangsweg worden dan aangelegd.

Inbreidingslocaties

De plannen voor de woningbouwlocaties De Beemd, 't Poshuis, Serpentino en Wolkamerweg worden nu verder ontwikkeld. Het is niet haalbaar gebleken om in het najaar van 2007 met om- wonenden over de plannen overleg te plegen. Dit komt doordat de onderzoeken naar de loca- tiemogelijkheden en/of de milieubeperkingen voor woningbouw en de gewenste kwaliteit van de woningbouw in relatie tot de omgeving, meer tijd vroegen dan was voorzien. Bovendien heeft de raad op 24 september 2007 besloten om een samenhangende ruimtelijke visie vast te stellen voor enkele bouwlocaties in 't Harde, in verband met de gewenste bouw- hoogte. Daartoe behoorde ook de locatie 't Poshuis. Wel zijn medio 2007 de voorbereidende natuur- en milieuonderzoeken gestart voor de bovenge- noemde vier locaties en zijn na afronding hiervan de ruimtelijke invullingmogelijkheden nader bezien.
Overleg met diverse partijen
Op 13 maart 2008 zijn de eerste schetsplannen voor woningbouw op de locaties Wolkamerweg en De Beemd besproken met de omwonenden. Zij hebben hiervoor een persoonlijke uitnodiging ontvangen. Tevens heeft er op 18 februari 2008, met een delegatie van aanwonenden van de locatie Serpentino, goed overleg plaatsgehad over de stand van zaken van de locatieontwikke- ling. Daarnaast is er de afgelopen tijd met verschillende aanwonenden van de 4 locaties contact geweest.
Binnenkort zal het overleg met de omwonenden van de locaties Serpentino en 't Poshuis over de woningbouwmogelijkheden kunnen plaatsvinden
Nadat het overleg met omwonenden heeft plaatsgehad, wordt bezien in hoeverre met de uit- komsten rekening kan worden gehouden. Daarna wordt voor de verschillende bouwlocaties de vrijstellings- en bouwvergunningsprocedure gestart, waarbij voor een ieder de mogelijkheid bestaat om een zienswijze in te dienen.

maart 2008