Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district Breda, 18 maart 2008

BREDA, 18 maart 2008

Illegale glazenwassers aangehouden

ETTEN-LEUR: Twee glazenwassers aan het werk in de omgeving van de Nachtegaal zijn maandagmiddag door de politie aangehouden. Buurtbewoners vertrouwde het niet en belde de politie. Het tweetal bleek niet in het bezit te zijn van een identiteitsbewijs. De arbeidsinspectie stelde een onderzoek in omdat het tweetal ook niet in het bezit was van een geldige werkvergunning. Beide mannen zijn aangehouden en ingesloten voor nader onderzoek mbt hun illegale status.

Belediging politieman komt Bredanaar duur te staan

BREDA: Een biker van de politie had maandagmiddag een gesprek met een 23-jarige inwoner van Breda in het Valkenberg. De 23-jarige man liep na het gesprek door maar negeerde vervolgens het rode verkeerslicht. Toen de politieman hem hierop aansprak stak de man zijn middelvinger op ten overstaan van een heleboel mensen. Aangezien hier duidelijk sprake was van belediging van een ambtenaar in functie is de man aangehouden. Na verhoor en met een proces-verbaal op zak is hij weer diezelfde middag weer heengezonden.

Scholier pleegt winkeldiefstal

BREDA: Bij een groot winkelbedrijf aan de Kruisvoort heeft een 14-jarige scholier maandagmiddag voor 240 Euro aan goederen meegenomen. De jongen kwam de winkel binnen met zijn schooltas. Toen hij de winkel uitliep was hij vergeten dat hij nog langs de detectiepoortjes moest. Die gingen natuurlijk af waarna uit zijn tas een spelcomputer, een computerspel en een usb stick te voorschijn kwam. De jongen is meegenomen naar het bureau waar hij na verhoor met zijn ouders mee naar huis is gegaan. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man maakt amok in ziekenhuis

BREDA: In het ziekenhuis aan de Langendijk heeft de politie in de nacht van maandag op dinsdag een man aangehouden. De man was het ziekenhuis binnengegaan rond 02.00 uur om een ziek familielid te bezoeken. Hij werd echter door de verpleging en beveiliging tegengehouden en bedreigde het aanwezige personeel. Na nog een aantal vernielingen gepleegd te hebben aan de balie wilde de man het ziekenhuis verlaten maar liep toen in de armen van de politie. De man, een 45-jarige inwoner van Breda, is aangehouden en ingesloten.

Auteur: Nicolette Bovenhorst