Unie van Waterschappen vindt partners voor twee sanitatieprojecten

18/03/2008 16:23

Unie Van Waterschappen

Den Haag 18 maart 2008 Tijdens de conferentie 'Samen in actie voor water en sanitatie' was de Unie van Waterschappen een van de zestien organisaties die daadwerkelijk van start kon gaan met twee sanitatieprojecten.

Naast het Waterschap Rijn en IJssel, de gemeente Doetinchem, en het NWB Fonds tekende de TU Delft, Wageningen Universiteit en Unesco-IHE in voor het project 'Samenwerken aan schoon water'. Het doel van dit sanitatieproject van de Unie van Waterschappen is om Nicaragua te helpen bij het opbouwen van het lokale waterbeheer in het stroomgebied van de Rio San Miguel. Daarbij gaat het om de drinkwater- en sanitaire voorzieningen voor 14.000 bewoners. Naast dit project werd er voor een ander sanitatieproject ingetekend door Waterschap Groot Salland, Wetterskip Frysl(aa)n, Aqua for All, VNG International, NWB Fonds en Wageningen Universiteit en de Unie van Waterschappen. Zij gaan van start met een sanitatieproject in Zuid-Afrika, 'Cooperative Governance for Sanitation in South Africa' Het doel is om de sanitatievoorzieningen in het stroomgebied van de Inkomati en de Breede-Overberg te verbeteren.

Natuurlijk kunnen geïnteresseerde partijen nog steeds aanhaken bij één van de twee projecten. Nog meer kennis op het gebied van drinkwater, geohydrologie en kleinschalige waterzuivering of partners die zorg dragen voor de financieel/administratieve werkzaamheden is van harte welkom.

De conferentie 'Samen in actie voor water en sanitatie', werd georganiseerd door Unicef in samenwerking met the Netherlands Water Partnerschip (NWP) en Aqua for All. Tijdens deze conferentie konden zestien organisaties een project presenteren aan potentiële partners op het gebied van financiën en kennis. Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje startte de conferentie en spoorde de aanwezigen aan tot concrete resultaten te komen.