Provincie Utrecht

Multifunctioneel Centrum voor Achterberg

18-3-2008 -

De provincie Utrecht maakt de bouw mogelijk van een Multifunctioneel Centrum in Achterberg. In het centrum komen zorgactiviteiten zoals huisartsen, fysiotherapeuten, een apotheek en een dagopvang voor ouderen. De provincie draagt EUR 789.000 bij aan het project. Het project is onderdeel van het gebiedsprogramma Eemland-Vallei uit de Agenda Vitaal Platteland.

Gedeputeerde drs. R. W. Krol:
"Het Multifunctioneel centrum in Achterberg is bij uitstek een prachtig resultaat van goede samenwerking. Initiatiefnemers uit Achterberg, de stichting Vernieuwing Gelderse Vallei te Scherpenzeel, de gemeenten én de provincie Utrecht zijn samen tot een prachtig resultaat gekomen: er komt een Multifunctioneel Centrum dat belangrijk is voor de leefbaarheid in Achterberg".

Het uitgangspunt van de Agenda Vitaal Platteland is als provincie samen met
het gebied te werken aan de inrichting van het platteland en het stimuleren
van de plattelandseconomie.

De bouw van het Multifunctioneel Centrum start in de loop van 2008. Naast huisartsen, fysiotherapeuten en een dagopvang voor ouderen komen er logopedie en verloskundigen. Verder komt er een loket voor de Rabobank, een servicewinkel en een kapper. Het MFC maakt deel uit van een gebouw waarin een supermarkt en levensloopbestendige woningen worden gerealiseerd.

Het doel van het project is om de leefbaarheid en sociale samenhang in kleine kernen duurzaam te vergroten of te behouden zodat het vitale leefgemeenschappen blijven voor alle inwoners.

Meer informatie: Veronica Gieben, telefoon 030 - 258 3207