Provincie Utrecht

Provincie ondersteunt Utrecht Investment Agency

18-3-2008 -

De provincie werkt mee aan een doorstart van het Utrecht Investment Agency. Dit samenwerkingsverband is in 2005 opgericht om Nederlandse bedrijven aan te trekken die zich in de stad en regio Utrecht willen vestigen. Het Utrecht Investment Agency verzorgt de promotie en acquisitie. GS stellen daarvoor de komende drie jaar 60.000 euro beschikbaar.

Onder de vlag van het Utrecht Investment Agency (UIA) wil initiatiefnemer gemeente Utrecht niet alleen de samenwerking voortzetten met de provincie maar ook met vastgoedorganisaties uit de omgeving. Verder wordt momenteel gesproken met het Bestuur Regio Utrecht en de gemeenten Nieuwegein en Amersfoort over deelname aan dit samenwerkingsverband. Utrecht Investment Agency brengt nieuwe kantoorlocaties onder de aandacht van het Nederlandse bedrijfsleven. Sinds de start zijn door het UIA 13 ondernemingen naar Utrecht gehaald. Dit leverde ruim 470 banen op. Voor de komende drie jaar legt het UIA de lat hoger en is de ambitie om 45 nieuwe kantoorgebruikers aan te trekken, die minimaal 2250 arbeidsplaatsen genereren.

Gezamenlijke promotie stad en provincie Utrecht Reden voor GS om mee te werken aan deze gezamenlijke promotie is dat de actviteiten van het UIA goed aansluiten op de internationale acquisitiewerkzaamheden van de provincie. Door samen te werken, zullen er bovendien meer bedrijven worden binnengehaald en dit levert een waardevolle bijdrage op aan de Utrechtse werkgelegenheid en de regionale economie.

Meer informatie: Ron van Dopperen, telefoon 030 - 258 3196