Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Denktank bij grote inrichtingsplannen

De commissie Algemene Zaken en de Rekening/AZR heeft op 4 maart positief geadviseerd over een notitie waarin de nieuwe werkwijze is beschreven voor de procedures voor inrichtingsplannen voor de buitenruimte en bestemmingsplannen.

Werkgroep
Nieuw is dat bij de totstandkoming van inrichtingsplannen de deelraad vroegtijdig wordt geïnformeerd over de participatie van bewoners en andere belanghebbenden. Bij omvangrijke inrichtingsplannen komt er een werkgroep of begeleidingscommissie van actieve, geïnteresseerde bewoners en belanghebbenden. Die fungeert in het ontwerptraject als een soort denktank en klankbordgroep. In de uitvoeringsfase wordt de werkgroep geïnformeerd over de voortgang en eventuele wijzigingen.

Deelraad informeren
Ook de deelraad wordt bij wijziging van het inrichtingsplan geïnformeerd. Welke participatie plaatsvindt, is per plan verschillend, zo stelde dagelijks bestuurder Gülami Yesildal tijdens de commissievergadering. Op verzoek van Yusuf Tahiroglu (GroenLinks) wordt in de notitie een schema verwerkt met belangrijke participatiemomenten en -termijnen in het traject.