Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Nieuwe serie TV Veilig

TV Rijnmond is donderdag 6 maart begonnen met een nieuwe serie van negen afleveringen over veiligheid en opsporingszaken.

Partners
De serie is tot stand gekomen met medewerking van de politie Rotterdam-Rijnmond, directie Veiligheid van de gemeente Rotterdam en het project Veilig Ondernemen van het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam.

Veel kijkers
Twee jaar geleden was op Rijnmond ook TV Veilig te zien. Per week keken meer dan 300.000 personen. Centraal in deze nieuwe serie met afleveringen van elk twaalf minuten staat het politiewerk in al zijn facetten. Zo wordt de hulp van de kijker ingeroepen bij onopgeloste misdrijven.

Politiewerk
De kijkers krijgen alle enerverende kanten van het politiewerk te zien. Elke uitzending gaat een camerajournalist op pad met agenten. In de uitzendingen komen ook informatieve items over veiligheid aan bod, zoals veilig ondernemen en het werk van de Stadsmariniers in Rotterdam.

Baantjer
Presentatrice en actrice Kirsten van Dissel is de nieuwe presentator van TV Veilig. Zij was nauwelijks bekend bij het grote publiek, totdat ze in 2003 in de tv-serie Baantjer de rol van Iris de Graaff op zich nam. TV Veilig wordt wekelijks elke donderdag uitgezonden om 17.41 uur.