Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Oudste speeltuin van Rotterdam wordt flink opgeknapt en uitgebreid

Speeltuin De Vaan, de oudste speeltuin van Rotterdam, wordt de komende weken flink opgeknapt. Er komen nieuwe speeltoestellen, het groen en de openbare ruimte worden aangepakt en het clubgebouw wordt grondig opgeknapt. Bovendien wordt de speeltuin uitgebreid met een nieuw kunstgrasveld en een basketbalveld. Bijzonder is dat op deze sportvelden ook buiten de openingstijden van de speeltuin door buurtbewoners kan worden gesport. Speeltuin De Vaan ligt aan de Pinksterweide 31 in de wijk Vreewijk en bestaat sinds 1927. De vernieuwde speeltuin en speelvelden worden op Koninginnedag, 30 april aanstaande, feestelijk geopend.

Het dagelijks bestuur van de deelgemeente Feijenoord en het Pact op Zuid hebben deze week voor het aanleggen van de speelveldjes 120.000,- ter beschikking gesteld en voor het opknappen van het clubgebouw 43.000,-. Al eerder, op 24 juli 2007, was er 200.000,- beschikbaar gesteld voor het opknappen van de speeltuin. Met de nieuwe gelden wordt het mogelijk om de aanpak van speeltuin en speelveldjes tegelijkertijd en versneld te laten plaatsvinden.

De deelgemeente Feijenoord investeert fors in de aanleg en het opknappen van sport- en recreatievoorzieningen in de wijken. Onlangs werd bijvoorbeeld nog op het Violierplein in Bloemhof het eerste van twee Richard Krajicek Foundation Courts geopend. In wijken als Vreewijk en Bloemhof, twee van de wijken van de Vogelaaraanpak, vormen sport en recreatie vaak een belangrijke positieve impuls voor de wijk en haar bewoners. Met de openstelling van de sportvelden buiten de sluitingstijden krijgt Speeltuin De Vaan een nog belangrijkere functie voor de buurtbewoners.

Het opknappen en uitbreiden van de speeltuin is onderdeel van de transformatie van de gehele Valkeniersweide.