Werkgeversvereniging AWVN

Advocaten

NS winnaar AWVN-Innovatietrofee 2007

Datum: 18 maart 2008

(Persbericht AWVN)

Een sociaal contract sluiten met de vakbonden waarin een werkgever zich vastlegt om langjarig en stelselmatig te investeren in bestaande en nieuwe medewerkers getuigt van een sterke ambitie, van een moderne visie op de factor arbeid en van de moed om te vernieuwen. Dat zei directeur Peter Paternotte van werkgeversorganisatie AWVN vandaag in Hilversum bij de uitreiking van de AWVN-Innovatietrofee 2007 aan de Nederlandse Spoorwegen.

De werkgeversvereniging reikte de AWVN-Innovatietrofee 2007 uit aan de NS voor z'n bijzondere prestaties op het vlak van sociale innovatie. Algemeen directeur Paternotte loofde NS voor het consequent doorvertalen naar de praktijk van zijn visie dat de kwaliteit van de medewerkers voor de bedrijfsprestaties uiteindelijk het verschil maakt.

De NS heeft met de vakbonden een ambitieus `sociaal contract' afgesloten om langjarig en stelselmatig te investeren in bestaande en nieuwe medewerkers. De afspraken in dit contract moeten er voor zorgen dat de NS als werkgever een prominente plaats op de (krappe) arbeidsmarkt inneemt en blijft innemen.
Het contract bevat vergaande afspraken en illustreert de overtuiging dat hoogwaardige dienstverlening meer en meer afhangt van de kwaliteit van de medewerkers.

---