Gemeente Moerdijk


18-03-2008: Sportbeleid moet op papier

Sport heeft in de eerste plaats een maatschappelijke functie en betekenis. Bewegen is onontbeerlijk voor de gezondheid. De gemeente Moerdijk maakt een begin met het Beleidsplan Sport. Het doel is een gevarieerd en vraaggericht sportaanbod in de gemeente te realiseren met in elke kern minimaal één sportaccommodatie die bij voorkeur meerdere functies krijgt.

Het sportbeleid zal inzoomen op sportstimulering en het bevorderen van volksgezondheid. Er zal worden onderzocht of inwoners met een sportpas op goedkope wijze kunnen kennismaken met meerdere sporten. De kern voor het sportbeleid is het beleid rond accommodaties. Daarin wil de gemeente meer regie nemen: van volgend naar sturend. Met nieuwe ideeën, modellen en projecten die bij een moderne maatschappelijke samenhang passen.

Ook wil de gemeente in de plannen meer buitenruimte een bestemming van spelen, bewegen en ontmoeten geven. Met deze ideeën wil de gemeente in gesprek met inwoners en belanghebbenden. Om burgers in het sportbeleid te betrekken bereidt de gemeenteraad een beeldvormende vergadering voor over sport en accommodatiebeleid. Deze zal in juni worden georganiseerd. Het doel is om via de interactieve weg het beleidsplan 2008-2012 in oktober op papier te hebben.