Gemeente Oldenzaal


Dialoogfase Stadsvisie 2025 ingeluid

gepubliceerd op : 18-3-2008

Het proces om te komen tot een Stadsvisie 2025 is aangekomen in de dialoogfase. Dit is de fase waarin actief met de inwoners van Oldenzaal en vertegenwoordigers van het maatschappelijk middenveld over de toekomst van Oldenzaal gesproken wordt.

Met afgezanten van de Oldenzaalse sportwereld is gisteren het eerste ronde tafelgesprek gevoerd. Vanaf vrijdag kunnen de deelnemers aan het Internetpanel zich online over de toekomst van Oldenzaal uitspreken. Volgende week starten bovendien de huiskamergesprekken.

Het gemeentebestuur van Oldenzaal is bezig met het opstellen van een Stadsvisie. Dit moet een document worden dat een visie op de toekomst van Oldenzaal: waar staan de gemeente en haar inwoners in 2025? In de Stadsvisie worden maatschappelijke trends beschreven die van belang zijn of worden voor Oldenzaal en hoe de gemeente hierop kan inspelen. Bij het opstellen van de visie is een belangrijke rol weggelegd voor de inwoners.

In de raadszaal vond gisteren het eerste ronde zogeheten `ronde tafelgesprek' plaats. Vertegenwoordigers van sportverenigingen spraken daar onder meer over de vraag hoe de gemeente en sportverenigingen kunnen inspelen op thema's als individualisering en de maatschappelijke rol van sportverenigingen. Ook het multifunctioneel gebruiken van sportaccommodaties en de vraag of topsport in Oldenzaal mogelijk is, werden besproken.

Na de interactieve fase zullen de uitkomsten verwerkt worden tot een concept-Stadsvisie. De gemeenteraad zal waarschijnlijk in juni de definitieve Stadsvisie 2025 vaststellen.