Provincie Noord-Holland

Top vijf van religieuze monumenten in Noord-Holland

18-3-2008

Voor het Jaar van het Religieus Erfgoed 2008 heeft de provincie Noord-Holland een subsidiebedrag van 1.750.000,- gereserveerd.

Initiatiefnemers die beschermd religieus erfgoed (godshuizen of begraafplaatsen) willen behouden voor een breder publiek gebruik dan alleen voor de eredienst én hiervoor al het merendeel van de benodigde middelen voor bij elkaar hebben gebracht, kunnen ter ondersteuning van hun project een aanvraag voor subsidies doen.

De provincie wil in 2008 minimaal vijf partijen (zonder winstoogmerk) ondersteunen die projecten voor het behoud van religieus erfgoed hebben weten op te zetten en aantoonbaar op korte termijn tot financiering en exploitatie van deze projecten weten te komen.

Gesproken wordt over minimaal vijf projecten omdat selectie mede plaatsvindt op basis van de percentsgewijs laagst benodigde provinciale bijdrage. Het is daarom mogelijk dat er meer dan vijf projecten binnen het beschikbare budget kunnen worden gehonoreerd. Hoe u subsidie kunt aanvragen en aan welke criteria u moet voldoen kunt u vinden in het subsidieloket.

Nieuwsredactie