Stadsdeel Zeeburg

Civic Zeeburg geeft startsein voor platform van partners

Persbericht van Civic Zeeburg

18 maart 2008
Op dinsdagmiddag 11 maart 2008 gaven meer dan 120 mensen gehoor aan de uitnodiging van Civic Zeeburg om te komen naar haar openingsbijeenkomst op het hoofdkantoor aan het Obiplein 14 in Amsterdam. Onder de genodigden bevond zich onder andere Jan Hoek, wethouder Welzijn en Zorg van het Stadsdeel Zeeburg, die zijn visie gaf op zíjn ideale wijk.

Met deze bijeenkomst gaf Civic Zeeburg het startsein voor de vorming van een platform van partijen die gezamenlijk moeten gaan bijdragen aan een sterk en weerbaar Zeeburg. Onder de motto's 'Civic ontmoet Zeeburg' en 'Samen maken we Zeeburg sterk' maakten de bezoekers kennis met de mensen áchter Civic en alle samenwerkende partners. Daarnaast werd er aan diverse tafels gediscussieerd over urgente wijkthema's, waaronder:

* Toename schuldvragen

* Talenten van jongeren of overlast?

* De kracht van vrijwilligers in Zeeburg

* Ondersteuning bij opvoedvragen

Veelgehoord was de opmerking: 'Eindelijk eens een echt open gesprek over samenwerking en informatie delen.'

De organisatie

Sinds 1 januari 2008 zijn alle sociale diensten in de wijk Zeeburg verenigd in één nieuwe organisatie: Civic Zeeburg. Samen met andere partijen wil zij aan de slag met de plannen en ideeën van jongeren en bewoners. Daartoe nemen professionals deel in de projecten van bewoners en ondersteunen met advies, coaching, training, uitvoering en fondsenwerving. Daarnaast vormen deze professionals een multidisciplinair team, dat een vangnet wil zijn voor mensen die het niet op eigen kracht kunnen. Dit team bestaat uit sociaal raadslieden, schuldhulpverleners, maatschappelijk werkers, een ouderenadviseur, jongeren-, ouderen- en bewonerscoaches. Het centrum van alle activiteit is het Obiplein waar de spreekuren worden gehouden. Verder zijn op andere locaties professionals actief op het gebied van kinderopvang, peuterspeelzalen, voorscholen en naschoolse activiteiten.

Civic Zeeburg is een samenwerkingsverband van B&A groep, Partou en Click F1. Voor het stadsdeel is Civic partner in de vernieuwing van het sociale domein. Civic volgt trends en zoekt naar kansen om expertise en middelen naar Zeeburg te halen.