Deelgemeente Feijenoord Rotterdam

Nieuw beleidskader opbouwwerk Feijenoord: steun voor zelforganisaties

De deelraad van de deelgemeente Feijenoord heeft op 13 maart 2008 het nieuwe beleidskader voor bewonersondersteuning vastgesteld. Hierdoor kan worden gestart met het aanbestedingstraject voor een nieuwe organisatie die opbouwwerk kan aanbieden. Het dagelijks bestuur besloot op 12 mei 2007, na een langdurig proces, de subsidierelatie met de Stichting Bewonersondersteuning deelgemeente Feijenoord (BdF) te beëindigen.

Met het nieuwe beleidskader worden de mogelijkheden om bewonersondersteuning meer op maat in te zetten, flink verruimd. Het dagelijks bestuur en de deelraad verwachten dat hierdoor het opbouwwerk effectiever kan worden ingezet en een grotere bijdrage kan leveren aan het ondersteunen van de bewoners in de deelgemeente en het verbeteren van hun leefomgeving.

Nieuw in de kaderstelling is dat zelforganisaties veel specifiekere ondersteuning door opbouwwerk kunnen krijgen. Hiermee wordt recht gedaan aan de steeds grotere maatschappelijke rol van de zelforganisaties, die hierdoor beter aansluiting kunnen vinden bij de bestaande netwerken in de wijk. Bovendien kan het opkomende allochtone kader in de deelgemeente versterkt worden. Portefeuillehouder Robbert Baruch (integratie & participatie): Door nu te investeren in dit kader maken we gebruik van een unieke kans om hen beter aan ons te binden.

Aan de vaststelling van het beleidskader is een uitgebreid traject vooraf gegaan waarbij de bewonersorganisaties,
vrijwilligersorganisaties en groepen van bewoners en de deelraad actief zijn betrokken. Er zijn verschillende themabijeenkomsten gehouden en er hebben tal van individuele gesprekken plaatsgevonden.

Het aanbestedingstraject gaat zo spoedig mogelijk van start. De verwachting is dat na de zomer bekend is aan wie de opdracht wordt gegund.