Nederlandse Islamitische Omroep

Persbericht

Radio
Het Andere Geluid, dinsdag 18 maart 2008 tussen 22.00 en 23.00 op radio 5

Het vrije woord

In het publieke debat wordt er veel afgepraat en geschreven over de vrijheid van meningsuiting. Dit gebeurt bovenal in de context van de islam en moslims; politici die harde uitspraken doen over de islam, cabaretiers die grove grappen maken over deze religie en publicisten die confronterende meningen verkondigen over moslims. Volgens de een zijn zij moedige voorvechters van het vrije woord, maar voor de ander zijn het simpelweg islambashers. In Het Andere Geluid een gesprek tussen cabaretier Hans Teeuwen, Iraanse kunstenares Sooreh Hera en een reactie van cartoonist Gregorius Nekschot over het nut en de noodzaak van de strijd voor de vrijheid van meningsuiting alias islambashen.

Iran

Verder aandacht voor de Iraanse parlementsverkiezingen die gewonnen zijn door de conservatieven. Correspondent Thomas Erdbrink legt vanuit Teheran uit wat deze overwinning betekent voor de Iraanse samenleving.

De column is van Mohammed Benzakour

Wilt u reageren naar aanleiding van dit persbericht stuur dan een email naar redactie@islamitischeomroep.nl Dit bericht wordt automatisch verzonden.

www.nioweb.nl