TNT Group

Persbericht

Volledige integratie Speedage in TNT vordert goed - TNT biedt nu express wegvervoer met 24-uur realtime track & trace in India

18 maart 2008, 09:00 CET - Amsterdam, TNT, een van de grootste expressbedrijven ter wereld, maakt vandaag bekend dat de Indiase divisie voor express wegvervoer, Speedage, succesvol is geïntegreerd in Global Link, het wereldwijde IT-systeem van TNT. Als gevolg hiervan kunnen klanten die gebruik maken van de binnenlandse infrastructuur voor wegvervoer van TNT in India voortaan profiteren van een 24-uur realtime track & trace functionaliteit voor al hun zendingen. Deze IT-opwaardering is een belangrijke stap in de omvorming van Speedage in een volwaardig expressbedrijf dat volledig geïntegreerd is in het wereldwijde netwerk van TNT.

TNT biedt nu een gemeenschappelijk IT-netwerk voor alle vestigingen in India, inclusief de 168 Speedage-kantoren. TNT heeft circa 4 miljoen (INR 18 Crores) geïnvesteerd in hardware en IT-netwerk om voor het ICS-integratieproces een volledig gemeenschappelijke Internet- en computeromgeving te realiseren. Alle 168 Speedage-vestigingen zijn gekoppeld aan het datacenter van TNT in Bangalore via MPLS (Multi Protocol Label Switching Architecture), IVPN en inbelnetwerken. Met deze lancering is TNT India het eerste multinationale expressbedrijf met een uniek platform om alle zendingen die via TNT worden verstuurd te volgen, internationaal en binnenlands, door de lucht of over de weg.

'De beschikking over een gemeenschappelijk IT-platform was een van de meest kritische eisen waaraan moest worden voldaan voor de naadloze integratie van TNT en Speedage. Global Link, samen met andere initiatieven om de kwaliteit te verbeteren, heeft ons geholpen Speedage op te waarderen van een semi-express-bedrijf naar een volwaardig express distributiebedrijf. Betrouwbaarheid, snelheid en toegankelijkheid van de informatie zijn kritische succesfactoren in onze sector en we zullen verder blijven ontwikkelen en investeren in technologieën die ons zullen helpen onze klanten proactief en tijdig over de status van hun zendingen te informeren. Onze inzet is erop gericht de voorkeurspartner te worden als het gaat om expressvervoer', aldus Abhik Mitra, Managing Director van TNT India Pvt Ltd.

Global Link wordt ondersteund door Customer Interface Technology (CIT) PC-tools waarmee de klant zijn zendingen online kan boeken, de status en de geschiedenis ervan kan raadplegen, en de afleverbewijzen kan opvragen. TNT biedt een veilige online-omgeving om de informatie over de zendingen van onze klanten te beschermen.

Het datacenter van TNT in India bevindt zich op het ITPL van Bangalore. De wereldwijde IT-hub van TNT is gevestigd in Atherstone (Verenigd Koninkrijk). In deze hub wordt een 24-uur realtime online Track & Trace systeem beheerd dat wereldwijd gekoppeld is en voortdurend wordt bijgewerkt, seconde voor seconde.

In geval van enige discrepantie tussen dit persbericht en de originele Engelstalige versie van dit persbericht prevaleert de Engelstalige versie.

TNT in India
TNT India Pvt Ltd is een volledige dochteronderneming van TNT N.V. TNT heeft in 1994 activiteiten gestart in India. Hiermee was TNT het eerste en enige multinationale expressbedrijf met een eigen vestiging in dit land. TNT India was gespecialiseerd in internationale deur-tot-deur expressoplossingen. In februari 2006 breidde het bedrijf zijn activiteiten uit naar het binnenlandse express-segment en in september 2006 werd Speedage Express Cargo Services overgenomen, een van de meest vooraanstaande Indiase ondernemingen op het gebied van express wegvervoer. De expansieplannen van TNT in India zijn in lijn met de wereldwijde strategie van de onderneming, die gericht is op het opbouwen van kwaliteitsnetwerken in opkomende markten.

Over TNT
TNT biedt bedrijven en consumenten wereldwijd een breed scala aan post- en expressdiensten. TNT, waarvan het hoofdkantoor gevestigd is in Nederland, biedt toegang tot efficiënte netwerkinfrastructuren in Europa en Azië en breidt haar activiteiten wereldwijd uit om zo de prestaties van haar netwerken te maximaliseren. TNT is in meer dan 200 landen actief en heeft meer dan 161.500 medewerkers. In 2007 bedroeg de omzet van de onderneming 11 miljard en het bedrijfsresultaat was
1.192 miljoen. TNT is genoteerd aan de beurs van Amsterdam. TNT is zich bewust van haar maatschappelijke verantwoordelijkheid als onderneming en heeft partnerschappen gevormd met het World Food Programme en het Milieuprogramma van de Verenigde Naties om wereldwijd tegen honger en milieuvervuiling te strijden.