Ingezonden persbericht


Eugenie van Wiechen nieuwe Managing Director van eBay.nl en Marktplaats.nl

Amsterdam, 18 maart 2008 Vanaf vandaag is Eugenie van Wiechen de nieuwe Managing Director van eBay.nl en Marktplaats.nl. In deze functie is Van Wiechen eindverantwoordelijk voor alle activiteiten van beide koop- en verkoopsites, waaronder product management, business development, marketing, sales en financiën.

Ik ben ontzettend blij met deze nieuwe uitdaging. eBay en Marktplaats zijn geweldige merken om voor te mogen werken , aldus Eugenie van Wiechen over haar benoeming. Zowel eBay als Marktplaats groeien nog steeds sterk. Op Marktplaats zijn er momenteel bijvoorbeeld meer dan 250 miljoen zoekopdrachten per maand. Naast de handel in tweedehands spullen zien we steeds meer een verbreding in vraag en aanbod. Ook auto s, woningen, diensten en banen zijn tegenwoordig belangrijke groepen op Marktplaats.nl. Ik kijk ernaar uit mijn opgedane kennis en ervaring te gebruiken voor het nog verder ontwikkelen van eBay.nl en Marktplaats.nl.

Van Wiechen volgt Martin Kroon op als Managing Director. Voordat Eugenie in dienst kwam bij eBay.nl en Marktplaats.nl was zij werkzaam als uitgever van het Jonge Vrouwen cluster bij Sanoma Uitgevers. Zij heeft hier sinds 2003 verschillende marketing- en uitgeeffuncties vervuld. Daarvoor was Eugenie acht jaar werkzaam bij McKinsey als Management Consultant.

Martin Kroon, die de rol van Managing Director ad interim vervulde, wordt per direct COO eBay Classifieds. Hieronder vallen naast Marktplaats.nl, alle advertentieplatformen binnen de eBay-groep zoals Gumtree in Engeland, LoQuo in Spanje en Kijiji in meer dan 700 steden in 13 landen wereldwijd. Het is goed om te zien dat eBay/Marktplaats een aantrekkelijke werkgever is , vertelt Jacob Aqraou, Vice President & General Manager eBay classifieds. We zijn sterk in het aantrekken van getalenteerde mensen van buitenaf, maar ook in het stimuleren van ontwikkeling van onze werknemers binnen de eBay-groep. Zowel Eugenie als Martin zijn hier goede voorbeelden van.

Over eBay® en Marktplaats.nl
Met 276 miljoen leden is eBay wereldleider in online handel, waarbij het voor haar kenmerkende veilingprincipe voorop staat. Alle 39 internationale eBay-sites staan met elkaar in verbinding, waardoor wereldwijd iedereen kan participeren in lopende veilingen. Sinds haar oprichting in 1995 is eBay groeiend en winstgevend. eBay Nederland is gevestigd in Amsterdam.

Marktplaats.nl, opgericht in 1999 en in Nederland een van de eerste websites die zich volledig richtte op rubrieksadvertenties, maakt onderdeel uit van eBay sinds november 2004 en is gevestigd in Emmeloord.

Zowel eBay als Marktplaats.nl stellen gebruikers in staat om praktisch alles te verhandelen. De websites bieden verschillende koop- en verkoopmogelijkheden, wat gebruikers de vrijheid geeft het platform te kiezen dat het beste bij hen past. Beide sites hebben een zeer ruime keuze in vraag en aanbod.

Kijk voor meer informatie op: www.ebay.nl of: www.marktplaats.nl.



Ingezonden persbericht