Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Amersfoort, 18 maart 2008

Watoessies en Siamang geboren in DierenPark Amersfoort

In DierenPark Amersfoort zijn de afgelopen twee dagen drie jongen geboren. Zondagnacht en afgelopen nacht zijn er twee Watoessie kalveren geboren en maandagochtend is er een Siamang moeder geworden van een nieuwe telg. Zowel de moeders als de jongen maken het goed. Waar de knmi sneeuw voorspelt, zijn deze geboortes voor DierenPark Amersfoort een positieve start van de lente. Het DierenPark hoopt de komende tijd op nog meer geboortes van diverse diersoorten.

Watoessiekalf
Watoessie runderen zijn Afrikaanse huiskoeien, zoals in Nederland de Friesian Holstein, en zijn te bewonderen op De Savanne. De groep bestaat uit acht volwassen dieren, waarvan één man en zeven vrouwen. De kalveren die afgelopen zondagnacht en afgelopen nacht geboren zijn, krijgen waarschijnlijk al snel gezelschap. Er worden nog meer geboortes verwacht bij de Watoessie runderen.

Siamang
Maandagochtend vroeg is de derde Siamang geboren in DierenPark Amersfoort. De Siamangfamilie is een apensoort die bekend zijn om hun slingerende lange armen. In 2006 is er voor het laatst een Siamang geboren in DierenPark Amersfoort. Door vernietiging van het regenwoud in zijn natuurlijke verspreidingsgebied (Sumatra en continentaal Maleisië) is de Siamang een bedreigde soort geworden. De geboortes in het DierenPark zijn dan ook een belangrijk onderdeel van het fokprogramma.

Voor alle moeders en jongen geldt dat ze zelf bepalen of ze mee naar buiten gaan. Het weer heeft een grote invloed hierop.

Bijlage:
Bijgaand treft u een foto van het Watoessiekalf van afgelopen zondag en de pasgeboren Siamang.

DierenPark Amersfoort; een bos vol avontuur
DierenPark Amersfoort ligt centraal in Nederland en biedt haar gasten een dag vol avontuur. Gasten staan oog in oog met witte tijgers, olifanten, giraffen of chimpansees. Gasten wanen zich in De Nacht in een nachtelijke jungle en in de Stad der Oudheid zijn dieren te zien uit oude culturen, zoals mantelbavianen op het apeneiland en kaalkopibissen bij de tempel. Voorbeelden van afwijkingen in de natuur zijn te vinden in het Zoölogisch Museum. Voor meer informatie: www.dierenparkamersfoort.nl.

Noot voor redactie;