Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Atos Origin lanceert 'Atos in a box'

Keuze pakket geïntegreerde IT-oplossingen voor het MKB zónder investeringen vooraf.

Utrecht, 18 maart 2008 - 'Atos in a box': dat is de naam van een nieuwe dienstverlening van Atos Origin, één van de grootste IT-dienstverleners van Nederland, die zich richt op de ontwikkeling en realisatie van specifieke oplossingen voor het midden- en kleinbedrijf. 'Atos in a box' biedt bedrijven met maximaal 500 medewerkers een keuzepakket geïntegreerde IT-producten die een maximale flexibiliteit en een optimale gebruiksvriendelijkheid bieden zónder dat vooraf grote investeringen noodzakelijk zijn. Zo betalen ondernemers alleen voor de diensten die zij afnemen en bestellen producten online voor een vast tarief per maand.

'Atos in a box' is synoniem aan een pakket geïntegreerde IT-producten die in combinatie vrijwel elke IT-vraag in het midden- en kleinbedrijf afdekken. De dienstverlening bestaat uit een breed spectrum van oplossingen die met één druk op de knop beschikbaar zijn: van e-mailservices, werkplekoplossingen en BlackBerry-services tot backup-diensten, SharePoint en ondersteuning, zowel online als op locatie. De producten worden via het internet geleverd vanuit de datacenters van Atos Origin. Hierdoor profiteren MKB-bedrijven optimaal van onze jarenlange ervaring en ons betrouwbare IT netwerk.

Betalen op basis van gebruik
'Atos in a box' levert standaard IT-producten in een nieuw beheerconcept speciaal ontwikkeld voor het midden- en kleinbedrijf, dat voorziet in een continue bewaking van servers en een helpdesk die 24/7 telefonisch en online bereikbaar is. Producten en diensten worden per gebruiker online besteld, zodat bedrijven alleen betalen voor de diensten die zij afnemen. En klanten kunnen bovendien snel en eenvoudig opschalen. Hierdoor ontvangen klanten constante dienstverlening tegen voorspelbare kosten. "Atos Origin heeft veel ervaring met de ontwikkeling en het beheer van gestandaardiseerde maatwerkoplossingen voor top 200-ondernemingen. Wij beschikken over een robuuste infrastructuur, inclusief online en onsite ondersteuning door helpdesks, rekencapaciteit in onze datacenters en een uitgebreid netwerk van professionele IT-partners. Zo beheren wij de helpdesks van tientallen bedrijven en ruim 100.000 werkplekken. Deze infrastructuur gaan we nu ook inzetten voor het midden- en kleinbedrijf. Door permanente ondersteuning bij de optimalisering van IT-processen zijn wij daarnaast in staat een goede uitgangspositie te creëren in deze belangrijke markt", legt Jos Blejie, Executive Vice President Managed Operations van Atos Origin, uit. "Hierbij kunnen wij onze klanten een vaste prijs per geautomatiseerde werkplek garanderen. Wie bijvoorbeeld voor slechts een maand een IT-product nodig heeft, betaalt ook alléén voor de periode waarin hij deze diensten afneemt."

Partnership Microsoft
Eén van de belangrijkste partners met wie Atos Origin bij het aanbieden van 'Atos in a box' samenwerkt, is Microsoft. "Dankzij dit partnership zijn we in staat de kennis en expertise van Microsoft in te zetten bij het aanbieden van op maat gesneden toepassingen voor kleine en middelgrote bedrijven", aldus Blejie. "Atos Origin ondersteunt Microsoft op haar beurt bij het - recent gelanceerde - aanbieden van vergelijkbare online services aan bedrijven met minimaal 5.000 gebruikers. Uiteraard benutten wij ook deze knowhow en ervaring ten volle om onze dienstverlening aan het MKB te optimaliseren en klanten in elk segment de juiste oplossing aan te bieden."

'Atos in a box' voorziet in één gebruikersnaam en één wachtwoord voor alle oplossingen. Producten en diensten zijn per gebruiker online te bestellen. Bedrijven die meer producten tegelijkertijd afnemen, komen in aanmerking voor aantrekkelijke kortingen en desgewenst neemt Atos Origin lopende softwarelicenties of overbodige serverapparatuur over. 'Atos in a box' ontwikkelt steeds door en zal per jaar meerdere nieuwe producten uitbrengen waar bestaande en nieuwe klanten gebruik van kunnen maken. Zo wordt binnenkort het producten- en dienstenportfolio uitgebreid met een CRM-oplossing, de levering van hard- en software, kantoorartikelen en dienstverlening op het gebied van internet en telefonie.

Voor meer informatie over 'Atos in a box': www.atosinabox.com

###

Over Atos Origin
Atos Origin, een internationale IT-dienstverlener, stelt klanten in staat hun visie om te zetten in resultaten door de toepassing van consulting, systeemintegratie en managed operations. Atos Origin realiseert jaarlijks een omzet van E 5,8 miljard in veertig landen met een werknemers-aantal van 50.000 van wie circa 9.000 in Nederland, waar Atos Origin marktleider is. Atos Origin is de wereldwijde IT-partner voor de Olympische Spelen en heeft een internationaal klantenbestand. Atos Origin staat genoteerd op de Paris Eurolist Market en opereert onder de namen Atos Origin, Atos Worldline en Atos Consulting. Voor meer informatie kunt u de website van Atos Origin raadplegen: www.atosorigin.com



Ingezonden persbericht