Ingezonden persbericht


Carphone Warehouse baseert nieuwe infrastructuur op Juniper Ethernet-platforms

Britse serviceprovider vergroot concurrentiekracht en levert convergente diensten met MX960

Schiphol-Rijk, 18 maart 2008 - Juniper Networks, Inc. (Nasdaq: JNPR) heeft een overeenkomst gesloten met Carphone Warehouse Networks (CPWN), een van de grootste onafhankelijke serviceproviders in het Verenigd Koninkrijk. CPWN gebruikt de Juniper Networks MX960 Ethernet Services Routers (ERS) in zijn nieuwe netwerk. Het NGN-project (Next-Generation Network) is volledig gebaseerd op IP- en Ethernet-technologieën en ondersteunt ruim een miljoen eindgebruikers. Vanuit dit netwerk levert CPWN de schaalbaarheid, prestaties en betrouwbaarheid voor de snelle en kosteneffectieve introductie van nieuwe omzetgenererende diensten.

"CPWN is de eerste partij in het Verenigd Koninkrijk met een end-to-end NGN voor een brede doelgroep. Dit netwerk biedt onze retailklanten, waaronder CPW, AOL en Opal, de betrouwbaarheid en efficiëntie om zowel op prijs als op service te concurreren", zegt Neil McArthur, algemeen directeur van The Carphone Warehouse Networks. "De betrouwbaarheid en efficiëntie van de MX-series Ethernet Services Routers van Juniper Networks helpen ons bij het leveren van servicedifferentiatie met de schaal- en prestatieniveaus waaraan onze klanten behoefte hebben."

In 2005 besloot Carphone Warehouse om te investeren in zijn eigen NGN, vooral ter ondersteuning van zijn gratis breedbandaanbod TalkTalk. Dit was commercieel gezien alleen mogelijk met een convergent spraak- en datanetwerk in combinatie met ontbundelde wijkcentrales. Het netwerk omvat momenteel 70 procent van alle huishoudens in het Verenigd Koninkrijk, terwijl de dekking in de toekomst verder wordt uitgebreid. Tijdens de aanleg van het NGN nam CPWN AOL UK met 1,5 miljoen breedbandklanten over. De komende tijd zullen deze klanten worden geïntegreerd met het NGN, waarna het netwerk in maart 2010 naar verwachting 3,5 miljoen breedbandklanten omvat.

De Juniper Networks MX960 ERS is het krachtigste Carrier Ethernet-platform op de markt en biedt een switching- en routing-capaciteit van maximaal 960 Gbps. Dit netwerk is geoptimaliseerd voor Ethernet-netwerkarchitecturen en -diensten. De MX960 combineert de prestaties, betrouwbaarheid en serviceflexibiliteit van de JUNOS-software met een speciaal hardwareplatform. In het eerste jaar na de introductie heeft Juniper de MX960 aan ruim 100 klanten geleverd, waaronder wereldmarktleiders op het gebied van telecommunicatie en webcontent.

"Innovatieve serviceproviders als CPWN migreren naar serviceondersteunende next-generation netwerken om de efficiëntie, flexibiliteit en servicesnelheid te vergroten en rendement te behalen uit hun netwerkinvesteringen", zegt Gert-Jan Schenk, vicepresident Operations EMEA van Juniper Networks. "We zijn verheugd dat CPWN voor ons heeft gekozen voor de bouw van zijn volgende-generatienetwerk. Deze overeenkomst onderstreept de waarde die onze Ethernet Services Routers bieden aan serviceproviders."

Over Juniper Networks
Juniper Networks, Inc. loopt voorop in hoogwaardige netwerktechnologie. Juniper biedt een betrouwbare netwerkinfrastructuur waarmee bedrijven snel kunnen reageren op ontwikkelingen. Dat zorgt voor een snelle inzet van services en applicaties via één enkel netwerk. Daardoor kunnen bedrijven optimale prestaties leveren. Meer informatie is beschikbaar op www.juniper.net.