Gemeente Amersfoort

Persbericht

Afdeling Communicatie

nummer: 052

datum: 18 maart 2008

Aanleg speelveld aan Veenweg start na de zomer

Het terrein aan de Veenweg komt direct na de zomer 2008 vrij. Dat is een jaar eerder dan verwacht. Met de inrichting van dit terrein tot speelveldje kan daarom eerder dan verwacht worden gestart. Het Vathorst College verhuist namelijk volgend schooljaar voor twee jaar naar een ander tijdelijk onderkomen in het geplande kantorengebied Podium, gelegen tussen A28, spoorlijn en Boerderijboulevard. De medische post gaat naar een tijdelijke voorziening aan de overkant van de Veenweg, nabij de zogenaamde Veencampus die nu gebouwd wordt. Daar is al een noodvoorziening van 3 lokalen aanwezig die hiervoor met 2 lokalen wordt uitgebreid.

In juni vorig jaar zijn met omwonenden al gesprekken gevoerd over de inrichting van het speelveld. Het plan dat er nu ligt is in goede aarde gevallen. Het is de bedoeling dat het terrein wordt ingericht met onder andere een speelveld, sportveld, tafeltennistafels en jeu de boules. Aanvankelijk was de aanleg in twee fasen gesplitst. De 1e fase (speelveldje) zou dit voorjaar starten en de 2e fase (sportveld) medio 2009. Met het vervroegd vrijkomen van het hele terrein door het weghalen van de noodlokalen is nu uit efficiencyoverwegingen besloten na de zomer het hele terrein in te richten.

Definitieve huisvesting Vathorst College en medische post Aan het begin van het schooljaar 2010 verhuist het Vathorst College naar de definitieve huisvesting in het ICO-cluster. Dat wordt gebouwd tussen het NS-station en het nu in aanbouw zijnde winkelcentrum van Vathorst. De medische post gaat verhuizen naar de nieuwbouw van het Sint Pieters en Bloklands Gasthuis aan de noordzijde van de Laakboulevard.

Informatie: Bianca de Graaf, communicatiemedewerker sector Welzijn, Sociale Zekerheid en Onderwijs (WSO), telefoon 033 469 42 82, e-mail b.degraaf-dewitte@amersfoort.nl. Mariska Wolters, projectleider Ontwikkelings Bedrijf Vathorst, 033 451 10 10, mwolters@vathorst.com.

Bijlage:
Voorlopig ontwerp van het speelterrein aan de Veenweg.(opvragen bij afzender)


---- --