AFM


Nieuwe test pensioenkennis op weetwatjeweet.nl

18-3-2008

De website weetwatjeweet.nl is uitgebreid met een kennistest over pensioenen. Bezoekers kunnen aan de hand van 15 vragen erachter komen hoeveel ze van pensioenen weten.

De kennis van pensioenen bij de gemiddelde Nederlander schiet te kort, zo blijkt keer op keer uit onderzoek. De SER publiceerde bijvoorbeeld recent een rapport waaruit blijkt dat Nederlanders te weinig nadenken over hun pensioen. Met deze nieuwe test kunnen consumenten zowel testen hoe het staat met hun kennis, als belangrijke informatie opdoen. Bij iedere vraag wordt het juiste antwoord uitgebreid toegelicht. Ook kan de gebruiker zijn score vergelijken met die van de gemiddelde Nederlander.

De website weetwatjeweet.nl is een initiatief van de Autoriteit Financiële Markten (AFM) en past in het streven van de toezichthouder om de consument bewuster te maken van zijn keuzes op financieel gebied.

De AFM houdt toezicht op de informatieverstrekking door pensioenuitvoerders. Die moeten alle werkende deelnemers, slapers en gepensioneerden tijdig, volledig en begrijpelijk op de hoogte houden van hun pensioen. Op die manier krijgt iedereen voldoende informatie om zelf in te schatten of het inkomen na pensionering op peil is.

De site www.weetwatjeweet.nl heeft sinds november 2006 ruim 75.000 bezoekers getrokken. Naast pensioenen kunnen bezoekers ook hun kennis testen over beleggen, lenen, hypotheken en beleggingsverzekeringen.