Ingezonden persbericht


Persbericht

VLM Airlines ontvangt prestigieuze Passenger Airline Award 2007 van Amsterdam Airport Schiphol

Amsterdam, 18 maart 2008 VLM Airlines heeft de prestigieuze Passenger Airline Award 2007 van Amsterdam Airport Schiphol ontvangen als erkenning voor haar ontwikkelingen en initiatieven voor de verbinding Amsterdam-London City.

Tijdens een officiële ceremonie gisteravond in Amsterdam overhandigde Jacques Hoendervangers, Senior Director Aviation Marketing van Amsterdam Airport Schiphol, de Passenger Airline Award 2007 aan Johan Vanneste, Managing Director van VLM Airlines.

VLM Airlines lanceerde de verbinding Amsterdam-London City op 4 april 2005 met drie vluchten per weekdag. Op drie jaar tijd is dat aantal meer dan verdrievoudigd. Nu zijn er elke weekdag 11 vluchten tussen beide bestemmingen. Ook het aantal passagiers is tijdens die periode blijven stijgen. In 2007 vlogen 151.165 passagiers met VLM Airlines, een stijging van 44 % ten opzichte van 2006. In 2007 was deze verbinding goed voor 22 % van alle passagiers die gebruik maakten van het netwerk van VLM Airlines. In oktober 2006 lanceerde VLM Airlines met succes de dagelijkse verbinding Amsterdam-Groningen.

Johan Vanneste, Managing Director van VLM Airlines: Ik ben heel trots op deze prestatie en wil iedereen bedanken die ze mee mogelijk heeft gemaakt. Onze inspanningen om een zorgeloze reiservaring aan te bieden, gecombineerd met onze Belgische gastvrijheid zijn zaken die enorm worden gewaardeerd door zakenreizigers die regelmatig met ons vliegen. Wij zijn dan ook erg tevreden dat het marktaandeel op deze verbinding jaar na jaar is blijven stijgen.

Vanneste voegt eraan toe: Wij zijn Amsterdam Airport Schiphol erg dankbaar voor de inspanningen die zij ondernemen om onze passagiers een vlotte doorgang te garanderen vanaf het inchecken tot het vertrek. Dit biedt de zakelijke reiziger heel wat tijdswinst en hierdoor krijgen zij dezelfde reiservaring als op een regionale luchthaven. Ook de komende jaren willen wij zakenreizigers een snelle en betrouwbare service blijven bieden. Wij kijken ernaar uit om verder samen te werken met de professionals op Amsterdam Airport Schiphol om samen onze doelstellingen voor deze verbinding te behalen.

80 % van de passagiers van VLM Airlines reist voor zaken, dus de luchtvaartmaatschappij heeft het nodige inzicht in de behoeften van dat segment. VLM Airlines wil een snelle en efficiënte verbinding naar hartje Londen blijven bieden. Met de expansie van Oost-Londen en Canary Wharf zal de luchtvaartmaatschappij het aantal vluchten op deze verbinding verder opdrijven. Vanaf eind maart komt er een extra vlucht bij. Dat betekent dat er op weekdagen dan 12 vluchten tussen Amsterdam en London City zullen zijn.

VLM Airlines in profiel
VLM Airlines is actief sinds 1993 en biedt lijndiensten aan vanuit Amsterdam, Antwerpen, Brussel, Groningen (via Amsterdam), Isle of Man, Jersey, Luxemburg, Manchester, Rotterdam met bestemming London City. Vanuit Rotterdam worden er ook dagelijks rechtstreekse vluchten aangeboden naar Hamburg en Manchester en vanuit Antwerpen dagelijks naar Manchester. In de zomermaanden worden rechtstreekse vluchten aangeboden op de Kanaaleilanden vanuit Rotterdam. Hiernaast organiseert VLM Airlines een groot aantal bedrijfscharters naar uiteenlopende bestemmingen in Europa.

De onderneming genereerde over 2006 voor de negende keer op rij winst en heeft 425 personen in dienst. Het totaal aantal passagiers van VLM Airlines nam tussen 2006 en 2007 met 9 % toe tot 745.000.

Voor online reserveringen, vluchtschema's en overige informatie: www.flyvlm.com of contacteer uw reisagent.

Voor meer informatie of beeldmateriaal:
VLM AIRLINES Marketing & Communications
Catherine Stuyck
Antwerp Airport PO Box 50
B-2100 Antwerpen
Tel: +32 (0)3 285 68 93
Mobile: + 32(0)495 487697
E-mail: catherine.stuyck@flyvlm.com

VLM Airlines Nederland
William Vet, Regional Manager
Tel. (010) 2381041
Mobile : (06) 22 93 3123
E-mail: william.vet@flyvlm.com

Outsource Marketing & Communications
Nico Tempelaere
Tel: +32 (0)2 451 00 07
Mobile: +32 (0)477 436 434
E-mail : nico.tempelaere@outsource.be