Gemeente Nijmegen

persbericht

Datum Nummer persbericht

18 maart 2008 080318R

Voorontwerp-bestemmingsplan Groot Oosterhout in inspraak

Burgemeester en wethouders hebben het voorontwerp-bestemmings­plan voor Groot Oosterhout vrijgegeven voor inspraak. Groot Oosterhout wordt een woongebied met ongeveer 1700 woningen in het meest noordelijke deel van Nijmegen-Noord tussen de Griftdijk en de spoorlijn.

Typische Betuwse kenmerken geven het gebied een landelijk karakter en zorgen voor gevarieerde woonmogelijkheden. De woonbebouwing blijft op afstand van de spoorlijn. De oude Griftdijk is een belangrijk element in het bestemmingsplan, met zijn verspreide bebouwing. In het zuiden vormt de oude Ressense Wal de overgang naar het plassengebied van de Landschapszone. Midden in Groot Oosterhout op de plaats van het archeologisch rijksmonument ten westen van de Ovatonde komt een open veld met verspreid bomen en een uitgebreide basisschool. Het bestemmingsplan biedt ruimte aan twee van dit soort scholen. Ten westen van het open veld komt onder andere een buurtwinkelcentrum.

Vanaf 2010 worden er weer veel nieuwe woningen gebouwd in de Waalsprong. Groot Oosterhout is na Laauwick en de Landschapszone het derde grote bestemmingsplan in de Waalsprong dat in 2008 wordt vrijgegeven voor inspraak.

De inspraakavond voor Groot Oosterhout is op 14 april van 20.00 tot 22.00 uur in voorzieningenhart De Klif in Oosterhout. Het plan ligt vanaf 27 maart gedurende vier weken ter inzage in het gemeentelijk informatiecentrum Open Huis in de Stadswinkel en in het Wooninformatiecentrum Waalsprong.

Voor de redactie: Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Persvoorlichting, doorkiesnummer 2380

Korte Nieuwstraat 6
6511 PP Nijmegen
Telefoon (024) 329 91 11
Telefax (024) 323 59 92
E-mail gemeente@nijmegen.nl

Postadres
Postbus 9105
6500 HG Nijmegen