Mojo Concerts

The Cure in Ahoy

Gitzwarte kleding, met kohlpotlood zwaar omrande ogen, asymetrisch piekkapsel en vuurrood gestifte lippen: samen met de androgyne Morrissey van The Smiths vormde excentriekeling Robert Smith de voorhoede van new wave. Het typisch Britse genre schopte in de jaren tachtig van de vorige eeuw flink tegen alles wat heilig was. Het conservatieve beleid van Thatcher vormde de perfecte voedingsbodem voor het kritische muziekgeluid van een nieuwe generatie gitaarbands afkomstig uit grauwe industriesteden.

The Cure maakt zijn debuut in 1979, maar pas als frontman Smith een jaar later zijn intrede doet, gaat het voor de wind met de band. Vanaf het album Seventeen Seconds is de hybride muziek van de vriendengroep uit Crawley niet weg te slaan van de dansvloeren van alternatieve disco's en jeudgsozen. Singles als Why Can't I Be You, Boys Don't Cry en In Between Days groeien uit de regelrechte klassiekers. Haal die vleermuizentrui dus uit de mottenballen en shoegaze nog één keer met Smith & Co. mee.

Dinsdag 18 maart 2008
Ahoy - Rotterdam
Entree: ¤ 43.-/¤ 41,-/¤ 39,-/¤ 37,-/¤ 35,- (exclusief servicekosten) Aanvang: 19.30 uur

Kaartverkoop begint zaterdag 6 oktober om 10.00 uur via de grotere postkantoren, de grotere Free Record shops, VVV's en GWK's, 0900 300 1250 (45 cpm), AUB Ticketshop en de bekende voorverkoopadressen.