Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Commissie AZV&F vergadert 18 maart

De commissie Algemene Zaken, Veiligheid en Financiën vergadert vanaf 20.00 uur in de raadzaal aan de Groen tuin 317.

Op dinsdagavond 18 maart vergadert de commissie Algemene Zaken, Veiligheid en Financiën vanaf 20.00 uur in de raadzaal aan de Groen tuin 317.
De vergadering is openbaar en belangstellenden zijn van harte welkom. De vergaderstukken liggen ter inzage bij het informatiecentrum aan de Groene tuin 317. In de vergaderzaal is altijd de agenda en een samenvatting van de voorstellen beschikbaar.
Voor vragen over agendapunten kunt u bellen met de griffie van de deelraad, telefoon 479 82 00.

Meepraten
Tijdens de vergadering kunt u meepraten, vragen stellen of uw mening kenbaar maken.
Aan het begin van de vergadering krijgt het publiek de gelegenheid onderwerpen aan de orde te brengen die niet op de agenda staan. U dient zich hiervoor, voor aanvang van de vergadering, aan te melden bij de griffier.

Agenda

1. Opening & mededelingen

2. Vaststelling van de agenda

3. Spreekrecht burgers

4. Jaarplan Communicatie 2008 Dagelijks bestuur
5. Begroting 2008, 1e wijziging

6. Vervangingsregeling griffier

7. Jaarplan Communicatie 2008 Deelraad

8. Vragenhalfuur

9. Voortgangsrapportage commissie AZV&F

10. Vaststelling verslag en actiepuntenlijst AZV&F 29 januari en 7 februari

11. Ingekomen stukken

12. Agendavorming commissie AZV&F

13. Sluiting

Begrotingswijzigingen
Aan het einde van het jaar keurt de deelraad doorgaans de begroting vast voor het jaar dat daarop volgt. Eind november 2007 besloot de deelraad waaraan het dagelijks bestuur het beschikbare geld in 2008 mag uitgeven. Maar in de loop van het jaar wijzigen er zaken. Er wordt bekend wat er nog over is uit het voorgaande jaar. Er komen onverwachte knelpunten boven water. En soms komen er nieuwe geldstromen vrij. Geld bijvoorbeeld van het Pact Op Zuid. De commissie krijgt een set van deze wijzigingsvoorstellen op de lopende begroting, met de vraag om hiermee in te stemmen.

Achtervangregeling griffier
De griffie is het ambtelijke bureau dat het werk van de deelraad ondersteunt. De griffier stuurt dit bureau aan en is verantwoordelijk voor de goede gang van zaken met betrekking tot de vergaderingen van de commissies en de deelraad. De griffier wordt bij zijn afwezigheid vervangen door de plaatsvervangend griffier. Zijn beiden gelijktijdig afwezig, bijvoorbeeld door ziekte, dan bestaat het gevaar dat het werk van de deelraad niet door kan gaan. Om dit te voorkomen wordt de commissie voorgesteld bij calamiteiten een beroep te doen op een pool van Rotterdamse griffiers.

Voortgangsrapportage
Het dagelijks bestuur rapporteert de commissie over de voortgang van diverse projecten en activiteiten. Commissieleden hebben de gelegenheid aanvullende vragen te stellen en kunnen inhoudelijk op de zaken ingaan.

Communicatieplan deelraad
De deelraad wordt rechtstreeks gekozen door de bewoners van IJsselmonde. De 25 raadsleden stellen kaders vast, zetten de hoofdlijnen van het beleid uit en vervullen hun rol als volksvertegenwoordigers. De dagelijkse uitvoering van het beleid dragen zij op aan het dagelijks bestuur en zijn ambtelijk apparaat. Het dagelijks bestuur rapporteert regelmatig aan de deelraad en communiceert op allerlei manieren met de bewoners van IJsselmonde. Maar ook de deelraad heeft als collectief de behoefte om met de inwoners, instellingen en bedrijven van IJsselmonde te communiceren. Om meer structuur te geven aan de wijze van communiceren is een jaarplan opgesteld.

Het jaarplan van de deelraad heeft de volgende doelstellingen:
* inwoners, bedrijven en instellingen in IJsselmonde meer bekend te maken met het werk van de deelraad, zodat zij weten wat de deelraad is en doet;

* inwoners, bedrijven en instellingen in IJsselmonde inzicht te geven in de debatten die in de deelraad worden gevoerd. Hierdoor weten de IJsselmondenaren wat er in de deelgemeentelijke politiek speelt en kunnen zij de politieke processen volgen;
* te stimuleren dat de deelraad regelmatig van gedachten wisselt met bewoners, bedrijven en instellingen in IJsselmonde. Hierdoor weet de deelraad beter wat er in de IJsselmondse samenleving speelt en biedt het de IJsselmondenaren meer invloed op het politieke debat.

Om ervoor te zorgen dat de communicatie van de deelraad meer opvalt en beter aansluit op de belevingswereld van de inwoners van IJsselmonde wordt voorgesteld om deze themagericht in te zetten. Dat wil zeggen dat de inhoud van communicatiemiddelen die in een bepaalde periode vanuit de deelraad worden ingezet, gaan over een centraal thema. Dit is een actueel thema waarover de deelraad met elkaar en daarmee ook met de IJsselmondse samenleving het debat aangaat en dit proces zo mogelijk afsluit met een politiek besluit.