Gemeente Heemskerk


woensdag, 12 maart 2008

Landelijke Opschoondag Heemskerk op 18 maart

De landelijke Opschoondag in Heemskerk (voorheen actie Paasbest) is dit jaar op dinsdag 18 maart. Dan gaat het college op pad op samen met de basisscholen de omgeving op te ruimen.

Het college zorgt voor de officiële aftrap van de landelijke Opschoondag. De collegeleden geven het goede voorbeeld door samen met kinderen van basisschool Het Rinket om 13.30 uur een begin te maken met het verwijderen van het zwerfvuil rond de school. Als bijdrage aan deze actie rijdt op deze dag vanaf 10.00 uur een grote veegauto met een extra handveger van de ReinUnie in de omgeving van de scholen die aan de actie meedoen. Ook worden de prullenbakken in het zelfde gebied geleegd. Naast deze actieve rol levert de ReinUnie het materiaal, zoals vuilniszakken en handschoenen, die voor deze actie onmisbaar zijn.
De basisscholen die dit jaar mee doen zijn De Otterkolken (Boven de Baandert), Het Rinket (Hart van Heemskerk), De Zilvermeeuw (Duin tot Dorp), De Ark (Zuidbroek-Oosterwijk) en de Burghtwijt (van Acker tot Burcht).
Deze actie speelt in op het beleid van de gemeente Heemskerk om bewoners te betrekken bij het leefbaar maken van hun eigen omgeving en in het bijzonder de kinderen hierbij duidelijk te maken wat voor rol hun gedrag hierbij speelt en wat kunnen bijdragen aan de leefbaarheid van hun directe omgeving.

---