Unie van Waterschappen start nieuw project op Wereldwaterdag

15/03/2008 08:00

Unie Van Waterschappen

De Unie van Waterschappen ondersteunt verschillende projecten van waterschappen onder andere in Indonesië, Roemenie en Zuid-Afrika. Unicef organiseert rondom Wereldwaterdag een conferentie 'Samen in actie voor water en sanitatie' op dinsdag 18 maart. Daar presenteert de Unie van Waterschappen een sanitatieproject waarvoor zij nog op zoek is naar meer partners.

'Samenwerken aan schoon water', heet het project. Het doel van het project is om Nicaragua te helpen bij het opbouwen van het lokale waterbeheer in het stroomgebied van de Rio San Miguel. Daarbij gaat het om de drinkwater- en sanitaire voorzieningen voor 14.000 bewoners. De Unie van Waterschappen stimuleert het Waterschap Rijn en IJssel en de gemeente Doetinchem, om in de Nicaraguaanse stad La Libertad een waterproject op te zetten. Met de financiering van het NWB Fonds. Tevens is men op zoek naar kennis op het gebied van drinkwater, geohydrologie en kleinschalige waterzuivering, studenten die in Nicaragua het project willen ondersteunen en een projectpartner die zorg draagt voor de financieel/administratieve werkzaamheden. Tijdens de conferentie 'Samen in actie voor water en sanitatie', georganiseerd door Unicef in samenwerking met the Netherlands Water Partnerschip (NWP) en Aqua for All hoopt de Unie van Waterschappen extra partners te vinden.

De conferentie vindt plaats in het Stadhuis van Rotterdam. Eregast is Zijne Koninklijke Hoogheid de Prins van Oranje die een toespraak houdt ter gelegenheid van de Nederlandse viering van Wereldwaterdag en de aanwezigen zal aansporen tot concrete resultaten te komen. Zestien organisaties, waar onder de Unie van Waterschappen, krijgen tijdens deze conferentie de kans om innovatieve projecten voor te dragen aan mogelijke financiers en kennisorganisaties. Het is de bedoeling dat aan het einde van de dag veelbelovende initiatieven de juiste partners hebben gevonden en van start kunnen gaan.