Politie Friesland

Politieberichten van dinsdag 18 maart

Fryslân, 18-03-2008 o Politieberichten van maandag 17 maart 07.00 uur t/m dinsdag 18 maart 07.00 uur

Dokkum: politie zoekt getuigen van aanrijding
De politie zoekt getuigen van een aanrijding, waarbij vrijdagochtend 14 maart omstreeks 07.15 uur een 18-jarige bromfietsster uit Dokkum gewond raakte. De vrouw reed met haar bromfiets over de
Harddraversdijk. Uit tegenovergestelde richting naderde een nog onbekende bromfietser op een zwarte scooter met een rood stuur. De twee kwamen met elkaar in botsing en de 18-jarige kwam hierbij ten val. De veroorzaker reed door zonder zich om het slachtoffer te bekommeren. De vrouw moest zich onder doktersbehandeling stellen. De politie zoekt getuigen van deze aanrijding. Zij kunnen zich melden bij de politie via 0900 8844.

Lemmer: politie zoekt getuigen van mishandeling
De politie zoekt getuigen van een mishandeling zondagavond omstreeks 20.15 uur op de Vuurtorenweg. Een groepje Duitse toeristen, twee begeleiders en een aantal kinderen, dat samen met 300 anderen een bezoek had gebracht aan de kerk op de Nieuwburen, liep terug naar de Vuurtorenweg. Daar verbleef men op een schip van de bruine vloot. Op de hoek van de Gedempte Gracht werd het groepje lastig gevallen door een aantal jongeren. In eerste instantie werd er alleen geschreeuwd, maar later werd ook één van de kinderen omver geduwd en werden de twee begeleiders geslagen en geschopt. De politie wil graag in contact komen met getuigen van deze mishandeling. Eén van de belagers was een blanke vrouw van 18 á 20 jaar, ze droeg een lange bruine jas en een paarse sjaal. Een blanke man van 18 á 20 jaar sloeg en schopte de begeleiders. Hij had blond kort haar en een slank postuur. De man droeg een sweatshirt met blauwe en witte strepen. Getuigen kunnen zich melden bij de politie via 0900 8844.

Leeuwarden: inbraak woning
De politie onderzoekt een inbraak in een woning aan de Pieter Meeterstraat. In de nacht van zondag op maandag kwam men binnen na het forceren van een ruit. Uit de woning werd onder meer een laptop weggenomen. De 38-jarige bewoonster deed aangifte.

Leeuwarden: beroving
De politie onderzoekt de beroving van een 21-jarige inwoner van Sint Jacobiparochie. De man liep in de nacht van zondag op maandag omstreeks 00.30 uur nabij De Centrale toen hij werd aangesproken door een nog onbekende man. Het slachtoffer werd vastgepakt en wedr gedwongen zijn mobiele telefoon en Mp3-speler af te staan. Hij kreeg daarbij ook nog een kopstoot van de dader. Die werd door het slachtoffer omschreven als een blanke man van ongeveer 30 jaar oud met een breed krachtig postuur, 1,70-1,80 meter lang. De man heeft blond kort haar met stekels. Hij droeg een rode trui met capuchon, een blauw sportjack, donkere sportbroek en donkere gympen.

Leeuwarden: verlaten plaats ongeval en rijden onder invloed De politie heeft maandagmiddag op het Cambuurplein een 48-jarige automobilist uit Tytsjerk aangehouden op verdenking van het verlaten van de plaats van een ongeval en het rijden onder invloed van alcohol. De man had in de omgeving van het Cambuurplein een aanrijding veroorzaakt. Toen de bestuurder zijn auto parkeerde op het plein werd hij aangesproken door een getuige. Deze pakte de sleutels van de bestuurder af en waarschuwde de politie. De bestuurder werd aangehouden en overgebracht naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hier blies de verdachte 775 ug/l, goed voor een rijverbod van negen uur en een proces-verbaal. Tevens werd zijn rijbewijs ingevorderd.

Dokkum: fietser gewond na aanrijding
De politie heeft maandagmiddag op de Grote Breedstraat een aanrijding afgehandeld, waarbij een 30-jarige fietser uit Dokkum gewond raakte. De fietser, die onder invloed van alcohol verkeerde, verleende geen voorrang aan een 37-jarige automobilist uit Holwerd met een aanrijding als gevolg. De Dokkumer kwam met zijn fiets ten val en werd per ambulance overgebracht naar het ziekenhuis in de stad. Na behandeling door een arts werd de verdachte voor een ademanalyse overgebracht naar het politiebureau. Hier blies de fietser 290 ug/l, waarop hij een rijverbod van twee uur kreeg en proces-verbaal tegen hem werd opgemaakt.

Drachten: aanhouding inbreker
De politie heeft in de nacht van maandag op dinsdag een 20-jarige man (geen woonplaats bekend) aangehouden op verdenking van inbraak. De politie doorzocht een bedrijfspand aan de Stationsweg na een inbraakalarm. Daarbij werd de verdachte aangetroffen op het herentoilet. Hij had zich daar verstopt om aan zijn aanhouding te ontkomen. De verdachte bleek binnen te zijn gekomen door een raam te forceren. De man werd na zijn aanhouding naar het politiebureau overgebracht en ingesloten.