Gemeente Roermond

Gemeente Roermond presenteert Op de groei in cijfers

Met trots presenteert wethouder welzijn Wim Kemp het eerste exemplaar van Op de groei in cijfers. Dit document dient als belangrijke bron van informatie voor ketenpartners, vrijwilligersorganisaties, en voorzieningen voor de jeugd. Het jaarlijks verschijnen van Op de groei in cijfers biedt organisaties de mogelijkheid trends en ontwikkelingen van de Roermondse jeugd te volgen en hierop in te spelen.

Cijfers zijn steeds belangrijker, ook voor de lokale overheid. Enerzijds om een goed beeld te krijgen van de bevolking om hier passend beleid op te kunnen maken, anderzijds omdat beleid steeds meer zó geformuleerd moet worden dat het meetbaar is. Zeker op het gebied van jeugd is er een grote behoefte aan een reëel beeld gebaseerd op cijfers. Hierbij kunt u denken aan cijfers over jeugdcriminaliteit en sportparticipatie, maar ook aan cijfers over opkomstpercentages bij de jeugdgezondheidszorg of opleidingsniveau.

In het afgelopen half jaar heeft de gemeente Roermond alle beschikbare cijfers verzameld en gebundeld in de uitgave Op de groei in cijfers. De gemeente Roermond gaat Op de groei in cijfers jaarlijks uitbrengen en zo nodig aanvullen met ontbrekende of nog gewenste gegevens.
* Klik hier om het document te downloaden (Pdf-document; 2,7 Mb)

Publicatiedatum: 18-3-2008 Bijgewerkt: 18-3-2008