Ingezonden persbericht


Jubileumboek Koninklijk Horeca Nederland uitgereikt aan burgemeester Opstelten

Woerden, 18 maart 2008 - Gisteren vond de uitreiking plaats van het jubileumboek ter gelegenheid van het 125-jarig jubileum van Koninklijk Horeca Nederland. Voorzitter Hajé de Jager van Koninklijk Horeca Nederland overhandigde met trots het eerste exemplaar aan Ivo Opstelten, burgemeester van Rotterdam. Het bijzondere jubileumboek omvat uniek en historisch materiaal over 125 jaar horeca. Het voorwoord is geschreven door Premier Jan Peter Balkenende.

In het kader van het jubileumjaar van Koninklijk Horeca Nederland is het jubileumboek samengesteld met als thema '125 jaar gastvrijheid'. Het jubileumboek geeft een mooi beeld van de ontwikkelingen in 125 jaar horeca. Een aantal prominente Nederlanders schetsen in het laatste hoofdstuk hun visie op de toekomst van de horeca. Het boek wordt gecompleteerd door een dvd 'shoot my food' met aantrekkelijke beelden van de hippe horeca.

Ivo Opstelten vond het bijzonder dat hij het eerste exemplaar in ontvangst mocht nemen in de Burgerzaal van het stadhuis in Rotterdam. "De horeca in Rotterdam is van hoog niveau. Dit straalt uit over de gehele stad, zoals bijvoorbeeld de groei van het toerisme in Rotterdam."

De feestelijke uitreiking onder leiding van John Buijsman vond plaats in Rotterdam, omdat horecaondernemers daar in 1883 de voorloper van de branchevereniging oprichtten. Dichter des Vaderlands Driek van Wissen gaf een lezing waarin hij op eigen humoristische wijze inging op 125 jaar gastvrijheid.

|                                                                    |
|Noot voor de redactie - 

Ingezonden persbericht